Μήνυμα προς τη γερμανίδα καγκελάριο αλλά και τους δανειστές έστειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος.

Σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle, ο κ. Γλέζος υπογράμμισε πως οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μπορούν να γίνουν υπό τη σκοπιά του τερματισμού των πολιτικών λιτότητας. 

Όσον αφορά στις ελληνογερμανικές σχέσεις, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διεμήνυσε ότι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτή στη συνεργασία, την πρωτοβουλία όμως θα πρέπει να την αναλάβει το Βερολίνο. «Αν το θέλει η κυβέρνηση Μέρκελ, μπορούμε να συνεργαστούμε, αν δεν το θέλει, δεν θα συνεργαστούμε. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, παραδέχτηκε ότι η «γλώσσα» του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «ξύλινη».

«Δεν πρόκειται εμείς να αποστούμε από αυτό που έχουμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό. Στραγγάλισαν τον ελληνικό λαό για να σώσουν το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο. Του πήραν ότι και αν είχε. Του έκοψαν τους μισθούς, του έκοψαν τις συντάξεις, του χαμήλωσαν τα μεροκάματα. Αυτά οπωσδήποτε θα τα πάρει πίσω ο λαός. Σε ό,τι αφορά τους δανειστές, απλά λέμε, ελάτε αν θέλετε να το κουβεντιάσουμε», τόνισε ο Μανώλης Γλέζος.

«Θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να υποταχθούμε σε σχέδια παράλογα. Και θα εφαρμόσουμε αυτό που είπε ο Πλούταρχος: "το δανείζεσθαι της εσχάτης παραφροσύνης και μαλακίας εστίν!"», δήλωσε ο κ. Γλέζος.

Επιπλέον, σχετικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, σημείωσε ότι η Γερμανία δεν έχει υπογράψει συνθήκη ειρήνης. «Μας έχει επιβάλει μια συνθήκη μη εμπόλεμης κατάστασης. Γιατί το κάνει αυτό; Γιατί όταν υπογράψει συνθήκη ειρήνης, επειδή είναι νομότυπη, αμέσως θα εξοφλήσει αυτά που οφείλει», ανέφερε.