Πυρά προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το ζήτημα της «ποσοτικής χαλάρωσης».

Όπως αναφέρει ο Πάνος Σκουρλέτης:

Σε δήλωσή της η κ. Σπυράκη υποστήριξε πως «ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε επί χρόνια στην Ευρώπη και δίνει και σήμερα τη μάχη να επιτευχθεί η «ποσοτική χαλάρωση» που ανακοίνωσε προ διμήνου ο κ. Ντράγκι και να συμπεριληφθεί σε αυτήν η χώρα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που πολέμησε και πολεμάει λυσσαλέα αυτήν την προοπτική».

Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια. Αφιερώνουμε λοιπόν στην κ. Σπυράκη την αναφορά του κ. Σαμαρά κατά την τελευταία συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή (8/12/2014).

«Ζήτησε ο κ. Τσίπρας να αγοράζει, ώστε να αγοράσει και για εμάς, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέρος του χρέους μας. Δηλαδή να δώσει φρέσκο χρήμα. Όμως αυτό το απαγορεύει το ίδιο το καταστατικό της ΕΚΤ. Πέρα που το απορρίπτουν οι περισσότερες χώρες της Ένωσης. Δεν έχετε καταλάβει καν με ποιους κανόνες κινείται η Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Τώρα όλοι αντιλαμβάνονται γιατί ο κ. Σαμαράς ως ακραία νεοφιλελεύθερος και πολιτικός φίλος της κ. Μέρκελ, δεν επιθυμεί τις πολιτικές της «ποσοτικής χαλάρωσης» και υπερασπίζεται τις πολιτικές λιτότητας», σημειώνει ο κ. Σκουρλέτης και καταλήγει:

Να γιατί ο κ. Σαμαράς δεν είναι ικανός να διαπραγματευτεί για τα συμφέροντα της χώρας. Έτσι εξηγείται γιατί ο απερχόμενος πρωθυπουργός υπεραμύνεται της βιωσιμότητας του χρέους, ενώ θα ευθύνεται αποκλειστικά σε περίπτωση μη αποδοχής των ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ.