Μια χώρα με ασφάλεια και σταθερότητα αποδεικνύει ο απολογισμός της συνολικής δραστηριότητας της Ελληνικής Αστυνομίας, δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τη δημοσίευση.

«Το 2014 έγινε ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της καθημερινής ασφάλειας των πολιτών, με αισθητή βελτίωση σε όλους τους δείκτες εγκληματικότητας, αλλά και μία αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ανταπόκριση της Ελληνικής Αστυνομίας», πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.

Αναφέρθηκε ειδικά στη σύλληψη των επικίνδυνων τρομοκρατών Μαζιώτη, Σταμπούλου και Ξηρού και στην αποτροπή κτυπημάτων σε καίριους στόχους με ανυπολόγιστες συνέπειες, όπου η Ελληνική Αστυνομία εμπέδωσε την εικόνα μίας χώρας με ασφάλεια και σταθερότητα, κάτι που αποτελεί εθνική ανάγκη και κοινωνικό αίτημα.

«Οι γυναίκες και οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια διότι απέδειξαν -για μία ακόμη φορά- ότι προσφέρουν μοναδικό έργο και ότι λειτουργούν με αυταπάρνηση, επιμονή και επαγγελματισμό κάτω από δύσκολες συνθήκες, ξεπερνώντας πολλές φορές τα ανθρώπινα όρια.

Οφείλω να τους συγχαρώ για άλλη μία φορά και να τονίσω ότι με το έργο τους μας διδάσκουν την πραγματική έννοια του καθήκοντος, αλλά και την πίστη στους θεσμούς και στην Πατρίδα», κατέληξε ο υπουργός.