current views are: 1

21 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση16:10

Πορτρέτο Αβραμόπουλου στη FΑZ: «Ο μετριοπαθής πολιτικός»

O Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, είναι πολυάσχολος αυτές τις μέρες, γράφει ο MichaelStabenow στη FAZ.

Δημοσίευση 16:10’
αρθρο-newpost

O Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, είναι πολυάσχολος αυτές τις μέρες, γράφει ο MichaelStabenow στη FAZ.

O Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, είναι πολυάσχολος αυτές τις μέρες, γράφει ο MichaelStabenow στη μεγάλης κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), στο πορτρέτο του για τον Έλληνα πολιτικό. Η εφημερίδα γράφει χαρακτηριστικά: 

 
Αν και κατά το παρελθόν είχε τη φήμη «σκληρού» στα θέματα μετανάστευσης, ο Αβραμόπουλος εξέπληξε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την «πολιτική του μετριοπάθεια», επιχειρηματολογώντας κατά της λύσης «Ευρώπης-φρούριο» για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών πιέσεων. Όσον αφορά τις επιθέσεις στο Παρίσι, ο κ. Αβραμόπουλος προειδοποίησε κατά των βεβιασμένων και υπερβολικών αντιδράσεων και ότι αυτές δεν θα πρέπει να καθοδηγούνται από τον φόβο.

Αντίθετα, τόνισε τη σημασία του συντονιστικού ρόλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας αλλά, την ίδια στιγμή, προσπαθεί να μην δημιουργεί υψηλές προσδοκίες λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών που απορρέουν από την Συνθήκη της ΕΕ, όσον αφορά την στενότερη συνεργασία μεταξύ των Σωμάτων Ασφαλείας, των Μυστικών Υπηρεσιών και των ερευνών κατά του εγκλήματος μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ.

 
Παρέμβαση Αβραμόπουλου στο Κολλέγιο των Επιτρόπων για την Ασφάλεια

Στην πρώτη συζήτηση στο Κολλέγιο των Επιτρόπων στις Βρυξέλλες για θέματα ασφάλειας, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ως κεντρικός εισηγητής της συζήτησης, τόνισε, μεταξύ άλλων,την σημασία της αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των κρατών-μελών και των αρμοδίων υπηρεσιών της Ε.Ε.

Όπως είπε, μόνο η από κοινού κατανόηση των κινδύνων και απειλών μπορεί να οδηγήσει σε ουσιαστικές απαντήσεις κατά της τρομοκρατίας, τονίζοντας ότι το Schengen είναι μια κατάκτηση της Ευρώπης, που πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας των Υπηρεσιών Πληροφοριών των κρατών-μελών και συντονισμό σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

 


σχετικα αρθρα