current views are: 2

21 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση16:30

Το στοίχημα του Βενιζέλου και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ

Τα διλήμματα πέφτουν βροχή. Από όλα τα κόμματα. Στη Χαριλάου Τρικούπη ο Ευάγγελος Βενιζέλος έβαλε το στοίχημα της τρίτης θέσης. 

Δημοσίευση 16:30’
αρθρο-newpost

Τα διλήμματα πέφτουν βροχή. Από όλα τα κόμματα. Στη Χαριλάου Τρικούπη ο Ευάγγελος Βενιζέλος έβαλε το στοίχημα της τρίτης θέσης. 

Γράφει ο της Αποστολόπουλος

Τα διλήμματα πέφτουν βροχή. Από όλα τα κόμματα. Στη Χαριλάου Τρικούπη ο Ευάγγελος Βενιζέλος έβαλε το στοίχημα της τρίτης θέσης. Κάθε μέρα που περνάει στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν πως το δίλημμα έπιασε τόπο. Ήδη η παρουσία ψηφοφόρων στις εκδηλώσεις του κόμματος πύκνωσαν. Άνθρωποι που είχαν απομακρυνθεί επιστρέφουν στη βάση τους, όπως λένε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Στα γραφεία του κόμματος βλέπουν με ικανοποίηση πως το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου δεν τα πάει καλά στις δημοσκοπήσεις και θεωρούν πως δε θα καταφέρει να μπει στη Βουλή. Στις εμφανίσεις στα τηλεοπτικά πάνελ τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επενδύουν στην πίεση προς το Ποτάμι και προς τη ΝΔ.

Η ρητορική έχει αλλάξει και το σύνθημα έδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ουσιαστικά κλείδωσε την πρωτιά για το ΣΥΡΙΖΑ και ζητάει από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που σκέφτονται να ψηφίσουν ΝΔ να δώσουν την Τρίτη εντολή στο ΠΑΣΟΚ. Σε ό,τι αφορά το Ποτάμι, για το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη το ονομάζουν νέα ΔΗΜΑΡ και η ρητορική έχει να κάνει με τη λογική της χαμένης ψήφου.

Μεγάλη μάχη δίνει το ΠΑΣΟΚ στους νομούς που βγάζουν τρεις βουλευτές και διεκδικεί να είναι τρίτο κόμμα για να εκλέξει βουλευτές. Η επικοινωνιακή καμπάνια κατά κοινή ομολογία είναι επιτυχημένη με αιχμή του δόρατος το σποτ με τον πιλότο που πετάει πρώτη φορά.

Μετά από πολύ καιρό και με δεδομένη τη δύσκολη συγκυρία στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει αισιοδοξία πως μπορεί η Δευτέρα 26 Ιανουαρίου να είναι μια καλή ημέρα, υπό την προϋπόθεση πως η χώρα θα είναι σταθερή.

 


σχετικα αρθρα