«Η υπόθεση της αποκατάστασης της Δικαιοσύνης, της διαλεύκανσης ανοιχτών πολιτικών και οικονομικών σκανδάλων που ταυτόχρονα αποτελούν πληγές στη Δημοκρατία και την ισονομία είναι υπόθεση άμεσης προτεραιότητας για τον ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφια στην Α' Περιφέρεια Αθηνών, δήλωσε ότι «δεν μπορεί η κοινωνία να πορεύεται με αυτό το διάχυτο αίσθημα αδικίας ούτε μπορούμε να προχωρούμε στο μέλλον με αυτό το κενό λογοδοσίας και την τόσο προκλητική ατιμωρησία, ασυλία, αμνήστευση που έχουν διασφαλίσει στους εαυτούς τους εκείνοι που άσκησαν την εξουσία και μας έφεραν ως εδώ».

Σε ερώτηση αν υπάρχει έτοιμος φάκελος του ΣΥΡΙΖΑ για υποθέσεις διαπλοκής, η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε:

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής περιόδου που πέρασε έκανε πάρα πολλή δουλειά στοιχειοθέτησης του αιτήματος να διερευνηθούν ευθύνες και στην υπόθεση του μνημονίου και στην υπόθεση των εξοπλιστικών και των υποβρυχίων και στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και στην υπόθεση της ΕΡΤ, αλλά και πάρα πολλή δουλειά για τη διαφάνεια και τη λογοδοσία στις υποθέσεις τόσο της εγκληματικής εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και του δημόσιου πλούτου όσο και της εργαλειοποίησης του τραπεζικού συστήματος, αλλά και στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Αναφέρομαι τόσο στο κλείσιμο της ΕΡΤ όσο και στην εκχώρηση του ψηφιακού φάσματος, αλλά και στην άνευ νομοθετικού πλαισίου λειτουργία των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών.. Εμείς θα ενισχύσουμε την ανεξάρτητη απονομή της Δικαιοσύνης, θα ενισχύσουμε τη δυνατότητά της να λειτουργεί και να αποδίδει δίκαιο και θα μου επιτρέψετε να πω ότι αντλούμε αισιοδοξία από το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότερα δικαστήρια, ιδίως του α' βαθμού, αναγνωρίζουν την αντισυνταγματική επίθεση που έχει γίνει επί μνημονίου στους πολίτες, στους εργαζομένους, σε εκείνους οι οποίοι πλήττονται με τον πιο βάναυσο τρόπο από διατάξεις οι οποίες προσκρούουν ευθέως στις δημοκρατικές εγγυήσεις. Είναι πολύ σημαντικό η Δικαιοσύνη να επαναστοιχηθεί με το δίκαιο. Αυτή είναι εξάλλου και η αποστολή της δικαιοσύνης και σεβόμενοι πάντοτε την ανεξαρτησία της θα φροντίσουμε να ενισχύσουμε την απόδοση δικαιοσύνης και δικαίου από δικαστές οι οποίοι δεν θα είναι έμφοβοι και ενδεείς, αλλά με φρόνημα και ευσυνειδησία θα κάνουν το καθήκον τους.