current views are: 3

21 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση17:21

Βενιζέλος: Είμαστε οι εγγυητές της σταθερότητας

Την τρίτη εντολή στις εκλογές της Κυριακής ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την κεντρική προεκλογική του ομιλία στο γήπεδο του Σπόρτινγκ. 

Δημοσίευση 17:21’
αρθρο-newpost

Την τρίτη εντολή στις εκλογές της Κυριακής ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την κεντρική προεκλογική του ομιλία στο γήπεδο του Σπόρτινγκ. 

Την τρίτη εντολή στις εκλογές της Κυριακής ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την κεντρική προεκλογική του ομιλία στο γήπεδο του Σπόρτινγκ. 

«Είμαστε οι εγγυητές της σταθερότητας» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, διαμηνύοντας ότι το ΠΑΣΟΚ ούτε τεμαχίζεται ούτε κληρονομείται. 

«Προοδευτικό είναι το ασφαλές, προοδευτικό είναι αυτό που επιτρέπει στην οικονομία να αναπτυχθεί, προοδευτικό είναι η διανομή του πλεονάσματος στους μη έχοντες» συνέχισε και προσέθεσε:

«Τα ψέματα έφεραν την κρίση. Η έλλειψη ειλικρινείας. Είτε ψέματα συνειδητά είτε ψέματα από αδυναμία αντίληψης της κατάστασης. Η περίσκεψη είναι αυτή που φέρνει τη σωστή επιλογή και χωρίς μία οργή που είναι αναμφίβολα δικαιολογημένη αλλά στρέφεται κατά του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα να αδικούμαστε».

Όπως επεσήμανε, «μέχρι το 2009, ο έλληνας είχε το δικαίωμα να λέει: Δεν μου είπε κανείς την αλήθεια. Τώρα όμως δεν υπάρχει τεκμήριο αθωότητας για κανέναν, υπάρχει μόνο το τεκμήριο της γνώσης».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ λέει τώρα ό,τι έλεγε και το 2012, για μια κυβέρνηση συνεργασίας όλων των δημοκρατικών δυνάμεων ευρωπαϊκού προσανατολισμού, «αλλά δεν κάνουμε εκπτώσεις σε σχέση με την ασφάλεια και προοπτική του τόπου, συμφωνούμε με μόνη κόκκινη γραμμή την ασφαλή έξοδο από την κρίση και την παραμονή της χώρας στο Ευρώ και στο ευρωπαϊκό παιχνίδι προοπτικής και μέλλοντος».

Είπε ότι αυτή η πορεία έχει 5 σημεία-προϋποθέσεις. Ειδικότερα, α) την πολιτική σταθερότητα. Επανέλαβε την πρόταση του 2012 για κυβέρνηση συνεργασίας όλων των δημοκρατικών δυνάμεων ευρωπαϊκού προσανατολισμού, τώρα με κορμό αναγκαστικά το πρώτο κόμμα και τη συμμετοχή όλων των δημοκρατικών δυνάμεων, με προοδευτικό πρόσημο. β) την οικονομική σταθερότητα, ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, όχι χρεοκοπία, όχι πιστωτικό γεγονός, όχι επιστροφή στο μηδέν, όχι να παραμείνουμε ηθελημένα όμηροι στο μνημόνιο, γ) εφαρμογή των αποφάσεων που έχουν ληφθεί και συμφωνηθεί από τον Φεβρουάριο του 2012 για το χρέος δ) θεσμική σταθερότητα, συναινετική εκλογή του ΠτΔ, αλλαγή εκλογικού συστήματος που καταργεί το μπόνους των 50 εδρών και αναθεώρηση του Συντάγματος με ευρεία πλειοψηφία 180 βουλευτών, ε) εθνική σταθερότητα και ασφάλεια, συναίνεση στην εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας και άμυνας. Κεντρικό στοιχείο αποτελεί το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης με κορμό την απασχόληση.

Μίλησε για αδιέξοδες στρατηγικές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, του άγαρμπου εκφοβισμού και του αφελούς ή κουτοπόνηρου εφησυχασμού που προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματα, αντιστοίχως, για να σημειώσει ότι «εμείς αντιτάσσουμε την πολιτική της αλήθειας και λέμε ότι η χώρα θα βρεθεί ακέραια και ασφαλής στις κάλπες, αλλά από κει και πέρα ο κάθε πολίτης ατομικά αποφασίζει πού θα πάμε». 


σχετικα αρθρα