«Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι άσχετοι με την οικονομία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Αναγνώστου απαντώντας στις δηλώσεις του εκπροσώπου του κόμματος, Πάνου Σκουρλέτη.

«Ο κ. Τσίπρας στη Βουλή ζήτησε απευθείας αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ κάτι το οποίο απαγορεύεται ρητώς από το καταστατικό της ΕΚΤ και στην οποία αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός κατά την ίδια συζήτηση στη Βουλή. Ο κ. Σκουρλέτης είναι φανερό ότι δεν μπορεί να ξεχωρίσει την δευτερογενή από την πρωτογενή αγορά ομολόγων» τόνισε και πρόσθεσε:

Το Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης απευθύνεται στη δευτερογενή αγορά και αφορά ολόκληρη την Ευρωζώνη. Η Ευρώπη κάνει ένα βήμα πέρα από την πολιτική της λιτότητας για να ξεπεράσει την ύφεση.  Περισσότερη ρευστότητα στην ευρωπαϊκή οικονομία συνεπάγεται ευκολότερη πρόσβαση στον δανεισμό και με καλύτερους όρους επιτοκίου.  Αυτό συνεπάγεται υψηλότερη ανάπτυξη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς αρνείται την πολιτική ενάντια στη λιτότητα της ΕΚΤ, επειδή αρνείται να αντιμετωπίσει την ελληνική πραγματικότητα. Δηλώνει ότι –αν εκλεγεί- δεν πρόκειται να κλείσει την τελευταία αξιολόγηση του δεύτερου Προγράμματος Οικονομικής προσαρμογής, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το πακέτο Ντράγκι ως κακή ιδέα.

Ο κ. Αναγνώστου προσθέτει «εκεί καταλήγει η εμπάθειά του στη χώρα;  Να θέλει να αναιρεί ακόμα και τις ευρωπαϊκές πολιτικές που μας βγάζουν από την ύφεση; Άλλωστε τις θέσεις του κ. Τσίπρα τις έχει "αδειάσει" ο ίδιος ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι, λέγοντας ότι αντιτίθενται στο άρθρο 123 της Συνθήκης και δηλώνοντας ότι πρέπει να είναι απολύτως ξεκάθαρος ότι η ΕΚΤ δεν μπορεί να είναι αντίθετη με τη Συνθήκη της».