Ψήφο στους Πράσινους – ΔΗΜΑΡ για να προκύψει προοδευτική διακυβέρνηση ζήτησε ο Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωσή του, το βράδυ, στο Σινέ – Κεραμεικός, τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναλάβει μόνος του τις τύχες τις χώρας. Αυτό που χρειάζεται η χώρα δεν είναι ένας αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ που θα κληθεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του». 

Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι η παρουσία του συνδυασμού «Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά» στη Βουλή, ώστε να 'υπάρξει συμφωνία για ένα πρόγραμμα αλλαγής με ρεαλισμό και όραμα. Θέλουμε να επηρεάσουμε το πρόγραμμα και την πολιτική της νέας διακυβέρνησης», υπογράμμισε». 

«Δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι που αφήνουν ανοικτή την πόρτα σε συντηρητικές πολιτικές και δεν τάσσονται υπέρ της προοδευτικής αλλαγής», είπε σ΄ άλλο σημείο προσθέτοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ μετέτρεψε την τακτική συνεργασία με τη ΝΔ σε στρατηγική και ταύτισε την πολιτική σταθερότητα με τη διατήρηση του ρόλου του σε κυβερνητικά σχήματα». 

«Το Ποτάμι είναι ένα κόμμα χωρίς συνεκτικό πλαίσιο προγραμματικών ιδεών, χωρίς συγκεκριμένο λόγο για το σήμερα και για το αύριο και άρα με έλλειψη δεσμεύσεων», είπε ο Φώτης Κουβέλης.

«Η ψήφος στο συνδυασμό «Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά» είναι μια ψήφος χρήσιμη, σταθεροποιητική και προοδευτική», σημείωσε και τόνισε ότι υπάρχει άλλος δρόμος, χωρίς εύκολες, αλλά με διαφορετικές λύσεις.

Ο κ. Κουβέλης έθεσε δύο βασικές προϋποθέσεις για να επιτευχθεί ο στόχος. Πρώτον, τη δημιουργία συμμαχιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αλλαγή των πολιτικών λιτότητας και την εμπέδωση μιας νέας σχέσης με τους εταίρους. Και δεύτερον, την υλοποίηση ενός εσωτερικού συνεκτικού προγράμματος δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και μεγάλων αλλαγών στο κράτος και την οικονομία.