Την πολιτική της κυβέρνησής του υπερασπίσθηκε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, λέγοντας ότι η μόνη επιλογή που είχε το 2010 ήταν «μνημόνιο ή χρεοκοπία».

Σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο κ. Παπανδρέου, είπε «δεν ήθελα να μπούμε στο Μνημόνιο, δεν υπήρχε άλλη επιλογή παρά μόνο η χρεοκοπία», προσθέτοντας ότι «δεν αδικήθηκα εγώ, αδικήθηκε η Ελλάδα».

«Μάχομαι πάντα για την πατρίδα» είπε για την απόφασή του να επιστρέψει. Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε έτοιμος να συγκρουστεί ενώ τάχθηκε υπέρ των ευρύτερων συναινέσεων. «Εμπνέομαι από τις πράξεις και τις αρχές του Ανδρέα Παπανδρέου» σημείωσε.

«Κάποιοι χρεοκόπησαν τη χώρα, δημιούργησαν αξιοπιστία» τόνισε εξαπολύοντας πυρά κατά της κυβέρνησης Καραμανλή. «Δεν έχω μιλήσει με τον κ. Καραμανλή και μακάρι να υπήρχε ένας δημόσιος διάλογος. Άλλα έλεγε και άλλα ίσχυαν. Πέντε χρόνια δεν έκανε τίποτα».

Ο πρώην πρωθυπουργός πρόσθεσε «Έλεγα η Ελλάδα ή θα αλλάξει ή θα βουλιάξει. Τελικά βούλιαξε. Δεν ξέραμε το βάθος, το ήξερε η προηγούμενη κυβέρνηση».

«Οι αγορές δεν μας εμπιστεύονταν λόγω των greek statistics» είπε ακόμα.

«Είναι εύκολο να μένεις στο σπίτι και να ασκείς κριτική, να πετάς πέτρες» σημείωσε.

Παράλληλα, κατηγόρησε την τότε αντιπολίτευση, τον κ. Σαμαρά και τον κ. Τσίπρα ότι «έβλεπε παντού συνωμοσίες». «Δεν ήθελαν τον Γιώργο Παπανδρέου πρωθυπουργό στην αναδιάρθρωση των τραπεζών» είπε.

«Δεν έχουμε ανάγκη άλλων περικοπών» τόνισε κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν είχε σωστή στρατηγική για να κλείσει τη διαπραγμάτευση, ενώ ζήτησε εκ νέου δημοσψήφισμα σχετικά με τη συμφωνία με την τρόικα.