Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Με την φράση του αείμνηστου Ηλία Ηλιού «θα σας ταράξουμε στην νομιμότητα» ο Αλέξης Τσίπρας από την Πάτρα έστειλε μήνυμα στον Αντ. Σαμαρά να μην προσπαθήσει με ευεργετικές ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής να προστατεύσει τους ισχυρούς φίλους του που βρίσκονται στην λίστα Λαγκαρντ καταστρέφοντας έγγραφα που τους αφορούν.

«Θέλω να προειδοποιήσω τον κ. Σαμαρά να μην τολμήσει να κλείσει αυτές τις μέρες, ευνοϊκά για φίλους και συμβούλους του, υποθέσεις από τη λίστα Λαγκάρντ, τα εμβάσματα εξωτερικού και άλλες φορολογικές υποθέσεις είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.  Εάν το αποτολμήσει, να γνωρίζουν όλοι ότι, από τη Δευτέρα, οι αρμόδιες φορολογικές και δικαστικές αρχές θα τις επανεξετάσουν. Δεν θα τους σώσει ο καταστροφέας εγγράφων, που μόλις πριν από λίγες μέρες προμηθεύτηκε το Μέγαρο Μαξίμου. Τα ίχνη της παρανομίας δεν σβήνουν. Αυτό οφείλουν να το ξέρουν το τρίγωνο της διαπλοκής –  οι εργολάβοι της ενημέρωσης, οι χρεοκοπημένοι τραπεζίτες,- που με δανεικό δημόσιο χρήμα παριστάνουν τους ιδιοκτήτες- και τα κόμματα που τους υπηρετούν . 

Εν τω μεταξύ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διαβάζουν τις δημοσκοπήσεις όλων των εταιρειών έχουν καταλήξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διασφαλίσει την πρώτη θέση αλλά όχι την αυτοδυναμία. «Βρισκόμαστε μια ανάσα από την αυτοδυναμία λένε τα στελέχη της   Κουμουνδούρου. Οι επόμενες ώρες είναι καθοριστικές γι αυτό που θέλουμε να πετύχουμε.» 

Έτσι ο Αλέξης Τσίπρας τα δυο εικοσιτετράωρα που απομένουν θα τα δώσει όλα προκειμένου να καταφέρει να πείσει ένα κομμάτι από τους αναποφάσιστους ότι η ψήφος στο κόμμα του αξίζει τον κόπο και τίποτα απ όλα αυτά τα επικίνδυνα και φοβερά που λέει η ΝΔ δεν πρόκειται να συμβεί. 

« Χωρίς καθαρή και ισχυρή εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ, οι δυνάμεις του μνημονιακού κατεστημένου, παλιότερες ή νεότερες, θα επιχειρήσουν να μας εγκλωβίσουν. Μας θέλουν χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία όμηρους της δικής τους στήριξης, ώστε να νοθεύσουν το πρόγραμμά μας» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χθες μιλώντας στην συγκέντρωση της Πάτρας . «Οι εκπρόσωποι της τρόικας και της ολιγαρχίας παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Επιδιώκουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αυτοδυναμία πρόσθεσε. Απεργάζονται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χωρίς σταθερότητα και αποτελεσματικότητα, ώστε να μην έχουμε περιθώρια σκληρής διαπραγμάτευσης. Μας θέλουν σε διαρκή διαπραγμάτευση με το χτες. Με ένα κατεστημένο που διεκδικεί το μόνιμο δικαίωμα στην εξουσία.» 

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε και στον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος εμφανίζεται να θέλει να παίξει τον «διαμεσολαβητή ανάμεσα στην επόμενη ελληνική κυβέρνηση και την Ε.Ε. «Το plan B της τρόικας και της ολιγαρχίας  είναι να βάλουν εγγυήτριες δυνάμεις στη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό εννοούν όταν αυτοπροβάλλονται ως δήθεν εγγυητές της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Μόνο που δεν είναι εγγυητές της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας αλλά εγγυητές της παράδοσης της χώρας στην κυρία Μέρκελ. Εγγυητές της λιτότητας και των Μνημονίων. 

Εμείς με τη τρόικα δε συγκυβερνάμε είπε ο Αλέξης Τσίπρας  Ούτε εκπροσώπους των απόψεων της τρόικα θα δεχθούμε να έχουμε στο υπουργικό μας συμβούλιο. Τελεία και παύλα!»