current views are: 1

22 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση05:28

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ποντάρει στο σενάριο της μη αυτοδυναμίας

Ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα των εκλογών προβληματίζει τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Γνωρίζει καλά ότι με μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και δη αυτοδύναμη, οι δυνατότητες ευελιξίας του ιδίου και της παράταξής του λιγοστεύουν. 

Δημοσίευση 05:28’
αρθρο-newpost

Ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα των εκλογών προβληματίζει τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Γνωρίζει καλά ότι με μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και δη αυτοδύναμη, οι δυνατότητες ευελιξίας του ιδίου και της παράταξής του λιγοστεύουν. 

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου   

Ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα των εκλογών προβληματίζει τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Γνωρίζει καλά ότι με μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και δη αυτοδύναμη, οι δυνατότητες ευελιξίας του ιδίου και της παράταξής του λιγοστεύουν

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ποντάρει στο σενάριο της μη αυτοδυναμίας. Σ’ αυτήν την περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει συμμαχίες κι ανεξάρτητα απ’ όσα διακηρύσσει σήμερα η ηγεσία του, ότι δηλαδή δεν επιθυμεί συμμαχία με το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ, πιστεύει ότι αργά ή γρήγορα η Κουμουνδούρου θα στραφεί στην Χαριλάου Τρικούπη ζητώντας κοινοβουλευτική στήριξη ή ψήφο ανοχής. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχοντας διαφοροποιήσει αισθητά την γραμμή του κόμματός του στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου επισημαίνει ότι “δεν ήρθαμε να μπαστακωθούμε στην εξουσία, ούτε να διεκδικήσουμε υπουργικές καρέκλες”. Όμως η αλήθεια είναι ότι διεκδικεί το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη να είναι χρήσιμο και μέσα στα πράγματα. Τα διαφημιστικά σποτς με τα αεροπλάνα και τις ασφαλείς πτήσεις αυτό καταδεικνύουν. Ότι ο Βενιζέλος επιδιώκει για το κόμμα του να παίξει έναν ρόλο από οποιοδήποτε πόστο σε μία πτήση που θα έχει ως κεντρικό κυβερνήτη τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. 

Από την άλλη γνωρίζει ότι μετά τις εκλογές,  θα πρέπει να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε συνέδριο. Αυτό δεν είναι της παρούσης, ωστόσο δεν μπορεί και να αποφευχθεί. Άλλωστε έχει διαβεβαιώσει ότι στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα συζητηθούν όλα τα θέματα, ότι δεν υπάρχουν ταμπού και αφήνει να εννοηθεί ότι θα μπει και σε συζήτηση για την ηγεσία στο κόμμα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα την διεκδικήσει εκ νέου. Στο νου του έχει και το προσκλητήριο επιστροφής σε όσους αποχώρησαν και πήγαν στο Κίνημα. Στηρίζεται στην απογοήτευση που θα νιώσουν τα στελέχη του Κινήματος Παπανδρέου διαπιστώνοντας ότι το νέο κόμμα δεν θα μπει στη Βουλή, όπως τουλάχιστον εκτιμά ο Ευάγγελος Βενιζέλος.


σχετικα αρθρα