Ως τον ιδανικό αποδέκτη του προγράμματος κρατικών ομολόγων εμφάνισε την χώρα μας ο υπουργός οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

«Είμαστε η χώρα με το μεγαλύτερο αποπληθωρισμό, το μεγαλύτερο ποσοστό χρέους και τα μεγαλύτερα ποσοστά εσωτερικών επιτοκίων. Θεωρητικά, με βάση τον αποπληθωρισμό και το στόχο για σταθερότητα τιμών της ΕΚΤ, είμαστε ο ιδανικός αποδέκτης του προγράμματος».

Όπως εξήγησε ο κ. Χαρδούβελης ο αποκλεισμός σε αυτό το στάδιο δεν θα είναι καθόλου σωστός καθώς όπως είπε αυτή την στιγμή καμία άλλη χώρα της Ευρωζώνης δεν χρειάζεται την ποσοτική χαλάρωση όσο η Ελλάδα η οποία αντιμετωπίζει δυσκολία στην χρηματοδότηση του δημόσιου τομέα. 

Μάλιστα κάλεσε ευρωπαίο κεντρικό τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι να μην συνδέσει τις πολιτικές εξελίξεις με την οικονομική πολιτική της ΕΚΤ.

Καταλήγοντας το άρθρο αναφέρεται στις εκλογές της Κυριακής 25 Ιανουαρίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται στο άρθρο ωστόσο όπως εξηγεί το τοπίο εξακολουθεί να παραμένει ασαφές.

Και ο υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε πως η νέα κυβέρνηση όποια και αν είναι αυτή θα βρεθεί αντιμέτωπη με νέους περιορισμούς από την τρόικα.