current views are: 2

22 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση10:53

Παππάς: Θα έχουμε ένα πρόγραμμα, θα πάμε σε νέα συμφωνία

Δεν είναι προϋπόθεση το τροϊκανό μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα στο mail Χαρδούβελη. Ο ίδιος ο Ντράγκι και ο Κερέ έχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμοι να συζητήσουν ποιες μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από την επόμενη κυβέρνηση. Βεβαίως θα έχουμε ένα πρόγραμμα. Θα πάμε σε μία νέα συμφωνία.

Δημοσίευση 10:53’
αρθρο-newpost

Δεν είναι προϋπόθεση το τροϊκανό μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα στο mail Χαρδούβελη. Ο ίδιος ο Ντράγκι και ο Κερέ έχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμοι να συζητήσουν ποιες μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από την επόμενη κυβέρνηση. Βεβαίως θα έχουμε ένα πρόγραμμα. Θα πάμε σε μία νέα συμφωνία.

«Δεν είναι προϋπόθεση το τροϊκανό μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα στο mail Χαρδούβελη. Ο ίδιος ο Ντράγκι και ο Κερέ έχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμοι να συζητήσουν ποιες μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από την επόμενη κυβέρνηση. Βεβαίως θα έχουμε ένα πρόγραμμα. Θα πάμε σε μία νέα συμφωνία» δήλωσε στον Βήμα Fm ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Όπως εξήγησε: «Το μνημόνιο είναι το πλέγμα μέτρων της φτωχοποίησης του λαού. Το πλέγμα των μέτρων για να φτιάξουμε μια Ελλάδα, της οποίας ο μισός πληθυσμός είναι στο περιθώριο. Αυτό το πρόγραμμα είναι καταστροφικό. Δεν θα εφαρμοστεί και θα αποδοκιμαστεί την Κυριακή το βράδυ και νομίζω ότι έχουμε όλες τις δυνατότητες και θα έχουμε και το πολιτικό εκτόπισμα, μετά την εντολή του λαού, να συμφωνήσουμε με τους εταίρους μας σε ένα καλύτερο πρόγραμμα».

Για τις ενέργειες μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αυξήσει τα δημόσια έσοδα, σημείωσε ότι «Θα επιταχύνουμε τους ελέγχους στη λίστα Λαγκάρντ, για τους οποίους μαθαίνουμε ότι κάποιοι προσπαθούν να κλείσουν εσπευσμένα τις υποθέσεις που αφορούν σε πρόσωπα με υψηλές πολιτικές διασυνδέσεις. Θα επισπεύσουμε τους ελέγχους στη λίστα των εμβασμάτων του εξωτερικού, τα οποία είναι 54.000 και έχουν ελεγχθεί μόλις 700 υποθέσεις με βεβαίωση εσόδων 340 εκατ. ευρώ. Θα επισπεύσουμε τους ελέγχους στα τελωνεία, τα GPS στα βυτιοφόρα.»

Σχετικά με τις επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ και την τεχνική παράταση του Μνημονίου, ανέφερε:

«Τα θυμόμαστε από το 2012 αυτά και είναι μπαγιάτικα. Έχει τεθεί πάλι ένα ασφυκτικό deadline που όλως τυχαίως είναι λίγο μετά τις εκλογές και μετά από αυτό θα επέλθει, λέει, καταστροφή. Εμείς, επιδιώκουμε την αυτοδυναμία για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Εάν ο λαός κρίνει επιδεχθεί προσμείξεις και μπαταρίσματα που δεν αφήνουν να προχωρήσουμε συνολικά και καθαρά στη νέα σελίδα για τη χώρα, αυτό δεν θα είναι κάτι ευχάριστο για εμάς.

Δεν υπάρχει αυτό το deadline. Οι εταίροι μας δηλώνουν, εννοούν και υπονοούν ότι θα υπάρξει χρόνος για διαπραγμάτευση. Εμείς, δεν πρόκειται να δεσμευτούμε στην εφαρμογή μέτρων για τα οποία έχει δεσμευτεί η προηγούμενη κυβέρνηση και δεν πρόκειται να γίνει αυτό με κόλπα και τρικ. Άλλο η δανειακή σύμβαση και άλλο τα μέτρα. Εμείς, ζητάμε συνολική διαπραγμάτευση. Βεβαίως, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια δανειακή σύμβαση και είμαστε έτοιμοι και αυτό το θέμα να συζητήσουμε. Είμαστε έτοιμοι. Προς συζήτηση δεν είναι υπό οποιεσδήποτε συνθήκες το δικαίωμα του ελληνικού λαού να βάζει τα πάντα στο τραπέζι. Να τα ξεχωρίζουμε λοιπόν. Ζητάμε συνολική επαναδιαπραγμάτευση. Έχουμε πει ότι τα μέτρα του μνημονίου δεν μπορούν να εφαρμοστούν και ζητάμε επαναδιαπραγμάτευση και της δανειακής σύμβασης και από αυτήν την κατευθυντήρια γραμμή μας δεν πρόκειται να αποκλίνουμε, δύο 24ωρα πριν από την κάλπη.»

Για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει ευρύτερες συναινέσεις ο κ. Παππάς τόνισε: «Θα τις επιδιώξουμε σε κάθε περίπτωση. Η κυβέρνηση που θα σχηματίσουμε – και θέλω να το υπογραμμίσω, λίγες ώρες πριν από την κάλπη – θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Δεν θα είναι κυβέρνηση κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Θα επιδιώξουμε να μην είναι κυβέρνηση ενός κόμματος, γιατί γνωρίζουμε και ξέρουμε ότι η τιτάνια προσπάθεια που πρέπει να ξεκινήσει από το πρωί της Δευτέρας για να κλείσουμε τις μνημονιακές πληγές χρειάζεται ευρύτερες συναινέσεις, τις οποίες θα αναζητήσουμε και στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.»


σχετικα αρθρα