Την κατάργηση 2.500 αδειών πέρα των 400 που εξαφάνισε όσο ήταν στο υπουργείο Ανάπτυξης πολεμώντας την  γραφειοκρατία , τη μείωση 6.700 οργανικών θέσεων στην Ελληνική Αστυνομία όσο ήταν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο τι έπραξε για τα «κόκκινα  δάνεια» αλλά και για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας  αναφέρθηκε  ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας σε συνέντευξη που έδωσε το πρωί στο Σκάι , μη διστάζοντας να καταφερθεί εναντίον του Στουρνάρα , του ΕΝΦΙΑ και του ΣΥΡΙΖΑ.   

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε ότι η προεκλογική καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι επένδυση στο φόβο αλλά στην πραγματικότητα την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ αρέσκεται σε  αοριστίες και σε μία εκστρατεία αισιοδοξίας.  Τη χαρακτήρισε μία ατέρμονη υποσχεσιολογία προς  όλους και σε  όσους δεν υπόσχεται ρητά τους κλείνει το μάτι, όπως είπε.  

Ο υποψήφιος βουλευτής Ν.Δ. στη Β΄ Αθηνών εκτιμά ότι όταν  «ο ΣΥΡΙΖΑ λέει έχω πρόγραμμα, προφανώς υπονοεί ότι θα μπει και αυτό σε μία διαδικασία συμφωνιών. Θα πρέπει και ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποιαδήποτε επόμενη κυβέρνηση, αν θελήσει να έχει ρευστότητα θα πρέπει να πάει την άλλη μέρα το πρωί στους  Ευρωπαίους εταίρους». 

Παρά τα όσα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ο κ. Δένδιας είπε ότι «δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι κυβέρνηση θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ . Πιστεύω ότι ο Έλληνας πολίτης δεν θα επιλέξει μια οδό που στη καλύτερη περίπτωση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, για να μη πω αυτοκτονική». 

Αρνήθηκε  με κατηγορηματικό τρόπο ότι η κυβέρνηση του Σαμαρά δεν διαπραγματεύτηκε και υπογράμμισε ότι αυτός ως υπουργός Ανάπτυξης διαπραγματεύτηκε με την τρόικα και έθεσε τα  ερωτήματα  «από τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μου πει ένας που έχει διαπραγματευτεί με την τρόικα; Μπορεί να πει ένας ότι έχει δει τον κύριο Σόιμπλε; Ξέρετε πόσο «μάγκας» μπορώ να γίνω και εγώ από την Πλατεία Κουμουνδούρου; Μπορώ να σκίζω όλα τα μνημόνια, να δέρνω όλους τους Ευρωπαίους…. Θα μπορούσαμε να κάνουμε και εμείς ένα προϋπολογισμό λάστιχο, να κοροϊδεύουμε τους πάντες». 

Για τη θητεία του στο υπουργείο Ανάπτυξης είπε:

« Κατήργησα 400 άδειες . θέλουμε ένα χρόνο ακόμα για να εξαφανίσουμε 2.500 άδειες λειτουργίας και λοιπά.  Τουλάχιστον 4.500 υπάλληλοι ασχολούνται με τις αδειοδοτήσεις.   Από όλη αυτή την άχρηστη γραφειοκρατία, θα εξοικονομήσουμε έργο 5.000 δημοσίων υπαλλήλων. Ξέρετε πόσα λεφτά είναι αυτά; Μειώνουμε το κράτος. Το μειώνουμε σταδιακά. Κριτική: «Δεν πήγατε αρκετά γρήγορα». Πιθανόν. 

Στις 119 μέρες που θήτευσα εκεί προχωρήσαμε το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και από το ΕΣΠΑ και από όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως και το IFG , το Ινστιτούτο για την Ανάπτυξη που φτιάξαμε ειδικά για αυτό, για το πρόγραμμα για την καινοτομία είναι το πιο φιλόδοξο και εμπεριστατωμένο πρόγραμμα που υπάρχει σήμερα στην Ευρώπη για αυτό.

Επίσης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις υπηρετεί ο νόμος που εισηγήθηκα για τα κόκκινα δάνεια, για τη ρύθμιση των επιχειρηματικών δανείων. Αντίθετα για τις μεγάλες επιχειρήσεις αυτός ο νόμος είναι περίπου αδιάφορος για να μην πω σχεδόν εχθρικός. Δεν τις πιάνει και δεν τον ενδιαφέρουν. 

Ό,τι κάναμε, τουλάχιστον το διάστημα που ήμουν εγώ, και βεβαίως το έκανα εν γνώσει και κατ’ εντολή του Πρωθυπουργού, δεν είχα αυτονομηθεί, και θα συνεχιστεί, αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις». 

Τέλος είπε ότι «Εγώ δεν πρόκειται να υπερασπίσω τον ΕΝΦΙΑ όπως εισήχθη. Σας το λέω ξεκάθαρα. Δεν ήμουνα φιλικός προς τον ΕΝΦΙΑ. Είχα ασκήσει κριτική και κατ΄ ιδίαν, προς τον Γιάννη Στουρνάρα. Τα έχω πει στον κ. Χαρδούβελη. Γνωρίζει τις απόψεις μου ο Πρωθυπουργός της χώρας».