Αντιπροσωπεία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF Ελλάς, είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του συνδυασμού «Πράσινοι -Δημοκρατική Αριστερά».

Ο διευθυντής της οργάνωσης Δημήτρη Καραβέλλας και η επικεφαλής περιβαλλοντικής πολιτικής Θεοδώτα Νάντσου συναντήθηκαν με τους Φώτη Κουβέλη και Νίκο Χρυσόγελο καθώς και με τα στελέχη του συνδυασμού Δημήτρη Κάβουρα και Ελεάνα Ζιάκου υπεύθυνα για περιβαλλοντικά και ενεργειακά θέματα.

Ο Ν. Χρυσόγελος, υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών με το συνδυασμό «ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»,και συν-επικεφαλής του σχήματος ανέλαβε να απαντήσει εκ μέρους του συνδυασμού αναλυτικά στις ερωτήσεις της περιβαλλοντικής οργάνωσης για την καλή διακυβέρνηση, την ζωντανή οικονομία και το περιβάλλον με βάση την διακήρυξη και τις προγραμματικές θέσεις.


Ο Δημήτρης Καράβελας τόνισε:

Τα τελευταία δύο-τρία χρόνια το περιβάλλον είχε εξαφανιστεί από την πολιτική ατζέντα της χώρα. Είναι σημαντικό σε αυτή την προεκλογική φάση να δούμε πως θα επανέλθει αυτό. Οι Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έδωσαν απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά. Σήμερα βρεθήκαμε μαζί για να ακούσουμε από κοντά τις δικές τους θέσεις και αυτά που θέλουν να κάνουν την επόμενη μέρα των εκλογών.

 
Ο Ν. Χρυσόγελος δήλωσε:

«Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ τονίζουμε ότι η νέα διακυβέρνηση για να είναι βιώσιμη πρέπει να αλλάξει ριζικά το μοντέλο διαχείρισης και να προωθήσει σύγχρονες προοδευτικές λύσεις βασισμένες σε ένα σχέδιο οικολογικής, κοινωνικής και οικονομικής καινοτομίας. Εφόσον είμαστε στη Βουλή και προσκληθούμε να συμμετάσχουμε  σε μια νέα προοδευτική κυβέρνηση θα θέσουμε ως βάση τις 4 αρχές και τα 10 σημεία που έχουμε δημοσιοποιήσει για οποιαδήποτε προγραμματική συμφωνία αλλά και θα ζητήσουμε να προσκληθούν οι πιο σημαντικές κι αντιπροσωπευτικές περιβαλλοντικές, κοινωνικές και επαγγελματικές οργανώσεις και φορείς ώστε να συν-διαμορφωθεί ένα Κοινωνικό Πράσινο Συμβόλαιο το οποίο θα αποτελέσει τη βάση του κυβερνητικού προγράμματος. Έχουμε προτείνει επίσης να δημιουργηθεί ένα παρατηρητήριο που θα αξιολογεί, και με τη χρήση δεικτών, την πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων»