Εκπλήξεις και ανατροπές φέρνει η νέα δημοσκόπηση της GPO που θα παρουσιασθεί από τον Τάκη Θεοδωρικάκο στο δελτίο ειδήσεων του Mega με την Όλγα Τρέμη. 

Είναι η προτελευταία δημοσκόπηση που θα παρουσιάσει το μεγάλο κανάλι και αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για τη διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου όσο και για τα ποσοστά των μικρών κομμάτων. Η μάχη της τρίτης θέσης που εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία θα είναι και το κόμμα ρυθμιστής καθώς και η μάχη για την είσοδο στη Βουλή ξεπερνώντας το όριο του 3%.

Τα σενάρια αυτοδυναμίας και η δύναμη των αναποφάσιστων είναι ένα ακόμα σκέλος που θα απαντηθεί από τη δημοσκόπηση της GPO. Οι αναποφάσιστοι που βρίσκονταν σε πρωτοφανή επίπεδα αν και στην τελική ευθεία των εκλογών είναι αυτοί που θα επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. 

Όπως άλλωστε είχε φανεί και από την προηγούμενη δημοσκόπηση και την ανάλυση του Διευθύνοντος Συμβούλου της GPO ένα 10% θα αποφασίσει μέσα στο παραβάν τι θα ψηφίσει. 

Σύμφωνα με την ανάλυση του Τάκη Θεοδωρικάκου τη Δευτέρα για λογαριασμό του Newpost η μάχη της τρίτης θέσης συνεχίζεται κυρίως μεταξύ Ποταμιού, Χρυσής Αυγής, ενδεχομένως του ΠΑΣΟΚ και δευτερευόντως του ΚΚΕ, που πιέζεται σημαντικά σε αυτή τη φάση της προεκλογικής καμπάνιας. Το Ποτάμι είχε σημαντικές δυνατότητες, αλλά έχει και την πιο αβέβαιη ψήφο. 

Η GPO αναμένεται να παρουσιάσει ακόμη μια δημοσκόπηση αύριο Παρασκευή