Αναστροφή θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο «υπαρκτός» κίνδυνος του grexit θα καταστεί «μη πιθανός», σύμφωνα με τον διευθυντή σύνταξης του Reuters.

Μιλώντας στο Mega ο Hugo Dixon, εκτίμησε πως «ο κίνδυνος είναι υπαρκτός, αλλά αυτό δεν είναι το πιο πιθανό σενάριο. Υποθέτοντας βεβαίως ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, θα κάνει κωλοτούμπα,  όπως το λέτε, θα κάνει αναστροφή και δεν θα προχωρήσει σε μετωπική αντιπαράθεση με τους εταίρους στην ευρωζώνη». 

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως «αν φτάσουμε σε αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και των εταίρων στην Ευρωζώνη, η κατάσταση θα είναι χειρότερη από την Κύπρο το 2013. Η Κύπρος έλαβε κάποια βοήθεια από την ΕΚΤ. Αν θυμάστε η ΕΚΤ έστειλε αεροσκάφη με χαρτονομίσματα για να μπορούν οι πολίτες να σηκώσουν λίγα χρήματα από τα ΑΤΜ. Στο σενάριο όμως που εξετάζουμε – το οποίο δεν θεωρώ ως επικρατέστερο, διότι παρά τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύω ότι θα κάνει κωλοτούμπα – αλλά αν δεν την κάνει, τότε στα τέλη Φεβρουαρίου τα πράγματα μπορεί να πάρουν πολύ άσχημη τροπή». 

Σχολιάζοντας τη θέση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για μη αποπληρωμή ομολόγων, ο διευθυντής σύνταξης του Reuters εκτίμησε:

Αν δεν υπήρχε πρόβλημα στο τραπεζικό σύστημα η στάση πληρωμών της Ελλάδας πιστεύω, ότι δεν θα ήταν τόσο σοβαρή. Η Ελλάδα θα γλίτωνε τις συνέπειες της σκληρής της στάσης έναντι των εταίρων της. Σε μια τέτοια περίπτωση όμως πιστεύω ότι οι καταθέτες σε ελληνικές τράπεζες θα άρχιζαν να αποσύρουν τα χρήματά τους  και οι ελληνικές τράπεζες θα ξέμεναν από ρευστό. Και όπως προείπα, θα ήταν χειρότερα από την Κύπρο. Δεν θα μπορείτε καν να σηκώσετε 100-200 ευρώ τη μέρα από τα ΑΤΜ. Ίσως ούτε καν 50 ευρώ. Και μετά από μερικές μέρες θα είχατε πολύ σοβαρή κρίση στη χώρα και θα έπρεπε ενδεχομένως να γυρίσετε στη δραχμή ή θα πρέπει τότε η κυβέρνηση να κάνει κωλοτούμπα σε εκείνο το στάδιο.

Εκτίμησε πως δεν είναι δυνατό η Ελλάδα να επιτύχει κούρεμα του χρέους, παρά μόνο σε 15 ή 20 χρόνια, όπου οριοθετείται χρονικά η διαδικασία της «ελάφρυνσης του χρέους».

«Σε τέτοια περίπτωση όμως όλοι οι σημερινοί πολιτικοί θα έχουν αποσυρθεί», κατέληξε με νόημα.