«Διεκδικούμε να είμαστε να πάρουμε την τρίτη εντολή για το καλό της χώρας» δήλωσε ο υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στην Α' Πειραιά, Δημήτρης Καρύδης.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm, ο κ. Καρύδης ανέφερε ότι οι πολίτες «θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας, συνεννόηση και όχι άλλες εκλογές» σημειώνοντας ότι είναι βαθιά προβληματισμένοι, γι' αυτό και είναι πολλοί οι αναποφάσιστοι.

«Δεν μπορούμε να κρίνουμε τα δεδομένα με το ΠΑΣΟΚ του 44%. Υπέστη ένα συντριπτικό πλήγμα την περίοδο 2009-2012» είπε, σημειώνοντας ότι μπορεί να επανέλθει σε ποσοστά αντίστοιχα με τις εκλογές του 2012 και τις ευρωεκλογές.

«Πρέπει αυτός που θα μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση να στηριχθεί» είπε ακόμα ο κ. Καρύδης, προσθέτοντας ότι το ο Ευ. Βενιζέλος «δεν αφήνει παράθυρο στον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς προτιμούμε μια κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, θα στηρίξουμε την εθνική προοπτική της χώρας».

Και τόνισε:

Είμαστε έτοιμοι να βάλουμε πλάτη για να μην πέσει η χώρα στην ακυβερνησία. Σε  καμία περίπτωση δεν είναι προαπαιτούμενο να συμμετάσχουμε σε καμία κυβέρνηση. Μπορεί να δοθεί ψήφος ανοχής.