Ως «θετική αρχή» χαρακτήρισε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος την απόφαση της ΕΚΤ να συμπεριλάβει την Ελλάδα στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Μιλώντας στον Real FM και την εκπομπή των Τάκη Χατζή και Μάκη Γεωργίου, ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Β΄ Αθηνών υπογράμμισε ότι τα ελληνικά ομόλογα θα δώσουν τη «μάχη», αλλά υπάρχουν προϋποθέσεις, τις οποίες «πρέπει να λάβουν υπόψιν οι ψηφοφόροι».

«Αν προκύψει τη Δευτέρα κυβέρνηση που θα θέσει σε κίνδυνο τη σχέση της χώρας με την Ευρωπαϊκη Ένωση απ΄ τη στιγμή που η χώρα δεν θα είναι σε πρόγραμμα, αυτό δεν θα υπάρχει», συνέχισε.

«Κινδυνεύουμε να τινάξουμε στον αέρα αυτή την επική προοπτική», επεσήμανε.

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ σημείωσε πως δεν είναι κατά της διαπραγμάτευσης, αλλά, όπως είπε, «δεν μπορώ να δεχθώ ότι ο κ. Σαμαράς δεν θέλει το καλό της χώρας και δεν έκανε διαπραγμάτευση». 

«Θα σεβαστούμε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, αλλά όσοι έχουμε δημόσιο βήμα έχουμε καθήκον να πούμε την αλήθεια», είπε.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, λέγοντας πως «είναι σαν να έχουμε ψηφίσει μα βάση τις δημοσκοπήσεις. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχει βγει ο ΣΥΡΙΖΑ», ενώ πρόσθεσε ότι τα πάντα είναι ανοιχτά. 

«Μπορούμε να ανατρέψουμε το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, τα ποσοστά του έχουν χτυπήσει οροφή. Η ΝΔ έχει δεξαμενές στους αναποφάσιστους και οι περισσότεροι είναι δεξιόστροφοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και συμπλήρωσε, «Βλέπω το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου να προσπαθεί να στηριχτεί σε λασπολογία και ύβρεις κατά του Κώστα Καραμανλή». 

«Αυτός που λέει την αλήθεια και πάει κόντρα στο συναίσθημα, πολλές φορές έχει άχαρο ρόλο», τόνισε και κατέληξε:

«Βλέπω τον θυμό του κόσμου και καταλαβαίνω το παράπονό του, αλλά φοβάμαι ότι μπορεί να έρθουν και χειρότερα. Αν ακολουθήσουμε τον ανηφορικό δρόμο, σιγά-σιγά θα δούμε την Ελλάδα να πηγαίνει καλύτερα».