«Να δώσουμε μάχη με εξήγηση όχι επικοινωνιακή« τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής και υποψήφιος στη Β' Αθήνας με τη ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm ο κ. Μεϊμαράκης αρνήθηκε ότι επέκρινε την επικοινωνιακή στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου, σημειώνοντας για δηλώσεις του ότι «αν διαβάσουμε ολόκληρη την απάντηση είπα ότι "η επικοινωνία τρώει την ουσία". Έχουμε παράξει έργο. Όλα αυτά πρέπει να τα αναλύσουμε. Κάτι που πρέπει να εξηγήσουμε στον πολίτη επισταμένα ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί με ένα σύνθημα να το περνάει πιο εύκολα και να βάζει σε πειρασμό τον ψηφοφόρο».

Και πρόσθεσε: 

Το ζητούμενο τελικά δεν είναι να μειωθεί το χρέος. Ποιος δεν θέλει να μειωθεί; Το ζητούμενο είναι πώς θα γίνει αν μπορεί να γίνει. Δεν μποορεί να γίνει.

Για το εάν δηλώσεις περί διαφοράς του ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργούν κλίμα ηττοπάθειας απάντησε ότι «από τη στιγμή που στις μετρήσεις καταγράφεται ένα υψηλό ποσοστό αναποφάσιστων, εμείς οφείλουμε -χωρίς να κάνουμε τέτοιες εκτιμήσεις- να δίνουμε τη μάχη μας μέχρι την Κυριακή στο παραβάν. Να τονίσουμε ότι μπορεί να πάνε χαμένες αυτές οι θυσίες».

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι είναι «μεγάλο το ρίσκο να αναλάβει τις διαπραγματεύσεις κάποιος που θα πάει τώρα να διαπραγματευθεί για πρώτη φορά».

«Η ψήφος τώρα δεν μπορεί να είναι ψήφος οργής και αγανάκτησης. Άθελά τους με ψήφο αλλού ή και ανοχή οι ψηφοφόροι μπορεί να δώσουν ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε.

Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι «αν ορισμένοι δε βάζαμε πλάτη το 2012 δεν θα είχαμε αποτρέψει την κοινωνική αναταραχή και τη χρεοκοπία. Τότε ήμασταν με το ένα πόδι μέσα στο ευρώ. Μετά τις θυσίες και τις περικοπές άρχισε να ξεγκριζάρει η εικόνα, αλλά διέκοψαν την πορεία της χώρας για να μη φανούν τα θετικά αποτελέσματα».

Σε ερώτηση για το εάν θα πυροδοτηθούν εσωκομματικές διαδικασίες σε περίπτωση εκλογικής ήττας απάντησε:

Παλεύουμε να είμαστε πρώτο κόμμα. Με ψυχραιμία θα δώσουμε την ανάλυση των αποτελεσμάτων με στόχο η χώρα να μην μπει σε πορεία αναταραχής. Θα στηρίξωτη ΝΔ ως ένας πόλος ενωτικός, συνθετικός, για να βγούμε από το αδιέξοδο με ψυχραιμία. Η ΝΔ έχει πρόεδρο και αυτόν στηρίζουμε.

Τέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «πρώτα απ' όλα ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει τη δικιά μας ανοχή. Η ΝΔ έχει δείξει ότι βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό όπως έκανε το 2012».