Δεν θεωρεί ως «πιθανό ενδεχόμενο» την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τόνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου, Γουίλιαμ Μάρεϊ, σημειώνοντας ότι το ΔΝΤ «θα εμπλακεί πλήρως στις συζητήσεις με οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές».

Απαντώντας σε ερώτηση αν το ΔΝΤ έχει εξετάσει τις επιπτώσεις της πιθανότητας του Grexit, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, ο κ. Μάρεϊ απάντησε: «Δεν το θεωρούμε ως πιθανό ενδεχόμενο».

Ο ίδιος ανέφερε, ότι το ΔΝΤ «σέβεται πλήρως» την εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι δεν επιθυμεί να προβεί σε δηλώσεις που θα μπορούσαν να εκληφθούν ως «ανάμιξη» στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.

Πρόσθεσε, ότι μετά τις εκλογές της Κυριακής, το Ταμείο αναμένει να συνεχιστούν οι συζητήσεις με την κυβέρνηση που θα προκύψει (για την ολοκλήρωση της 6ης αξιολόγησης), ενώ δεν θέλησε να απαντήσει σε ερώτηση για το ποιος θα πρέπει «να κάνει το πρώτο βήμα» για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

«Το ΔΝΤ θα εμπλακεί πλήρως στις συζητήσεις με οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής» τόνισε, προσθέτοντας, ότι ο τοπικός αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα θα μπορούσε «να συντονίσει τη διαδικασία».

Σε ερώτηση για τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ότι αν εκλεγεί (στην πρωθυπουργία) «δεν θα δεχθεί να μιλήσει με τα στελέχη της τρόικας, αλλά μόνο με τους πολιτικούς τους προϊσταμένους», ο Μάρεϊ υποστήριξε, ότι είναι «τελείως υποθετική (η ερώτηση)» και δεν θέλησε να προχωρήσει σε άλλα σχόλια.

Στην ερώτηση για το ενδεχόμενο μιας διεθνούς διάσκεψης για το ελληνικό χρέος σε σχέση με τη θέση του ΔΝΤ, ανέφερε, ότι η έκθεση βιωσιμότητας του χρέους κυκλοφορεί μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και με βάση αυτή την έκθεση προκύπτει το εάν το χρέος είναι βιώσιμο ή όχι.

Ο αναπληρωτής εκπροσωπος του ΔΝΤ υπογράμμισε, ότι «μια αναδιάρθρωση χρέους είναι σοβαρή υπόθεση» όταν ρωτήθηκε για την πρόσφατη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ ότι «μια αναδιάρθρωση θα έχει συνέπειες».