Στην αναβάθμιση και στον εκσυγχρονισμό των Λαϊκών Αγορών και του Υπαίθριου Εμπορίου στοχεύει ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών, Παντελής Μόσχος και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθήνας. 

Ειδικότερα, ο κ. Μόσχος στοχεύει στην αναβάθμιση των λαϊκών αγορών:

* Με την ίδρυση ενός ενιαίου Οργανισμού Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου εμπορίου Ελλάδας με διευθύνσεις ανά Περιφέρεια.

* Με την ένταξη του κλάδου στον Εθνικό σχεδιασμό ανασυγκρότησης της χώρας, πρεσβεύοντας στη βιωσιμότητα των τοπικών κοινωνιών της υπαίθρου.

* Μέρος από το αυτοχρηματοδοτούμενο αποθεματικό του Οργανισμού που τώρα έχει μεταφερθεί στη Διεύθυνση Λαϊκών Αγορών της περιφέρεια Αττικής, να προσφέρεται με τη μορφή κουπονιών σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

* Στη συνέχεια της εύρυθμης λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών χωρίς τη στέρηση κεκτημένων δικαιωμάτων παραγωγών και πωλητών.

Πρωταρχικό του μέλημα είναι η προώθηση μιας αντιμνημονιακής πολιτικής κάτω από τους εξής πυλώνες:

1. Άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

2. Επανεκκίνηση της οικονομίας και φορολογική δικαιοσύνη

3. Εθνικό σχέδιο για την ανάκτηση της εργασίας και αύξηση της απασχόλησης

4. Επαναδιαπραγμάτευση της ονομαστικής αξίας του χρέους

5. Δημοκρατικός μετασχηματισμός του πολιτικού συστήματος.

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Παντελής Μόσχος γεννήθηκε το 1959. Κατάγεται από το Νεοχώρι Πηλίου, όπου και δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως αγρότης και παραγωγός, προσφέροντας τα προϊόντα του στις Λαϊκές Αγορές της Αθήνας. Έχει καταξιωθεί στον αγροτικό χώρο τόσο σε συλλογικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Τυγχάνει καθολικής αποδοχής από τους συναδέλφους του, καθώς εκλέγεται επί είκοσι συναπτά έτη Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Παραγωγών των Λαϊκών αγορών. Από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του έχει αγωνιστεί με δυναμισμό και αποφασιστικότητα για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του κλάδου του. Παράλληλα, διατελεί μέλος της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Αττικής και πρωτεργάτης στην υπό ίδρυση Συνομοσπονδία Λαϊκών Αγορών. Το κοινωνικό του έργο είναι πλούσιο και γενναιόδωρο, καθώς έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση μέσα στο χώρο. Συνοδοιπόρος και υποστηρικτής της πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόμματος ο ίδιος αλλά και ο κλάδος των Λαϊκών Αγορών, θέτει την Υποψηφιότητά του στη Β΄ εκλογική περιφέρεια της Αθήνας.