Αιχμές για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων άφησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι η τρόικα δεν θα χαριστεί στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ επιτέθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου.

«Υπάρχει θέμα με τις δημοσκοπήσεις. Και στις ευρωεκλογές και το 2012 εμφανιζόμασταν στο μισό απ' ότι πήραμε. Υποθέτω ότι υπάρχει επιστημονική αδυναμία» κατήγγειλε.

«Οι πολίτες πρέπει να κάνουν συνετή επιλογή» τόνισε χαρακτηρίζοντας ως ύποπτη την τεχνητή τυφλή πόλωση.

«Εάν δεν πάμε σε προληπτική πιστωτική γραμμή θα μείνουμε όμηροι του μνημονίου. Είναι προοίμιο της απόλυτης ομαλοποίησης» είπε σημειώνοντας ότι δεν θα υπάρχει τρόικα.

«Αν η τρόικα, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα είχαν χαλαρώσει προεκλογικά εκτιμώντας τις τεράστιες θυσίες. Δεν χαρίστηκαν εμάς και θα χαριστούν στον ΣΥΡΙΖΑ; Θα  έρθει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ με νωπή εντολή και τον κ. Καμμένο να περάσει μέτρα;» σημείωσε.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «τη Δευτέρα ή θα εφαρμοστεί ένα ανεφάρμοστο πρόγραμμα με συνέπειες για την οικονομία ή δεν θα εφαρμοστεί με αποτέλεσμα μεγάλη απογοήτευση».

«Όσο ευγενής και να είμαι δεν μπορώ να κρύψω ότι η στάση του κ. Παπανδρέου λειτουργεί βλαπτικά προς το ΠΑΣΟΚ» σχολίασε. «Έλεος» είπε όταν ρωτήθηκε αν ανέτρεψε τον κ. Παπανδρέου. «Η περιπέτεια του δημοψηφίσματος οδήγησε την χώρα σε κρίση. Δεν πρέπει να είμαστε ανακριβείς για ιστορικά γεγονότα» είπε. «Αν νομίζεις ότι αυτό εξυπηρετεί τη χώρα, καν' το. Σε ευχαριστώ για την τιμή» ανέφφερε για την πρόταση Παπανδρέου να του αναθέσει την πρωθυπουργία. Είπε ακόμα ότι είχε το χρόνο το 2009 να σκεφτεί τι θα κάνει το 2010.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο Λουκάς Παπαδήμος ήταν αυτός που τον ήθελε υπουργό Οικονομικών.

«Δεν είμαστε συμπλήρωμα, δεν είμαστε μπαλαντέρ, δεν είναι το θέμα της συμμετοχής στην κυβέρνηση. Θέλουμε να είμαστε εγγυητικός παράγοντας. Δεν μας ενδιαφέρει η εξουσία αλλά η μοίρα του τόπου» τόνισε. 

Ο αντιπρόεδρος χαρακτήρισε ετερόκλητο, απολίτικο και νεοφιλελεύθερο το «Ποτάμι».