Μαρί Λεπέν: Δεν είμαστε πολιτικά φίλοι αλλά επιθυμούμε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Μαρί Λεπέν: Δεν είμαστε πολιτικά φίλοι αλλά επιθυμούμε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν είμαστε πολιτικά φίλοι με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο επιθυμούμε τη νίκη του στις επερχόμενες εθνικές εκλογές​» επανέλαβε σήμερα από τις Βρυξέλλες η ευρωβουλευτής και πρόεδρος του γαλλικού κόμματος «Εθνικό Μέτωπο», Μαρίν Λε Πεν.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με θέμα τις ανακοινώσεις Ντράγκι, η Λε Πεν κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με το αποτέλεσμα των επερχόμενων ελληνικών εκλογών.

«Δεν είμαστε φίλοι με το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι απόψεις μας διαφέρουν σε πολλά θέματα, όπως αυτό της μετανάστευσης για παράδειγμα. Δήλωσα ωστόσο την υποστήριξή προς το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ επειδή εκφράζει τη λαϊκή βούληση και εκπροσωπεί το συμφέρον του ελληνικού λαού» δήλωσε η Γαλλίδα ευρωβουλευτής.

Συνεχίζοντας είπε πως «μια πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει επιστροφή της δημοκρατίας στη χώρα». «Υποστηρίζουμε τη νίκη του αριστερού κόμματος, γιατί αυτό σημαίνει πως ο ελληνικός λαός θα επιλέξει τη μοίρα του αυτοβούλως και όχι όπως αυτή επιβάλλεται από εξωτερικά συμφέροντα, όπως αυτά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της τρόικας» κατέληξε.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο