Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Το ΠΑΣΟΚ θα σταθεί στο πλευρό της νόμιμης κυβέρνησης για την διεθνή διαπραγμάτευση πράττοντας στο ακέραιο το πατριωτικό καθήκον του, σε αντιδιαστολή με τον αντιπολιτευτικό αρνητισμό της Νέας Δημοκρατίας.  Δηλαδή θα υποστηρίξει με τον τρόπο του μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είπε στους συνεργάτες του χθες το πρωί ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκαλώντας για τελευταία φορά την Γραμματεία της εκλογικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη

"Η ευθύνη θα είναι ψηλά όπου κι αν βρεθούμε, είτε στην συμπολίτευση είτε σε μία στάση ανοχής" φέρεται να πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Στην διάρκεια της ίδιας σύσκεψης ο κ. Βενιζέλος σχολίασε ότι στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αποδείχθηκε η έλλειψη πολιτικής βάσης στο εγχείρημα Παπανδρέου: "Συμπεριφέρεται σαν εκείνον που επιμένει οι άλλοι να είναι υποχρεωμένοι να αποδέχονται τις ιδιορρυθμίες και τα λάθη του" σχολίασαν στην σύσκεψη κάνοντας λόγο για μείωση των υποστηρικτών του σε όλη την Ελλάδα. 

Ούτε για το Ποτάμι βρήκαν καλά λόγια να πουν. Άπαντες συμφώνησαν πως έχει εντελώς αβέβαιη εκλογική δεξαμενή και ότι πολύς κόσμος ενοχλείται από το ύφος και την ειρωνεία της εκπροσώπησής του. 

Τι είπαν όμως για το ΠΑΣΟΚ; ότι ο εκλογικός στόχος της τρίτης θέσης είναι ακόμη εφικτός κρίνοντας από τα δημοσκοπικά δεδομένα των εκλογών του 2012 και των ευρωεκλογών, όταν το τελικό αποτέλεσμα ήταν 3-4 μονάδες μεγαλύτερο από τις τελικές προβλέψεις.

Στην Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ως κύριο αντίπαλο την Χρυσή Αυγή καθώς σε συνολικά 18 εκλογικές περιφέρειες κρίνονται ισάριθμες έδρες μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Χρυσής Αυγής: "Στη μισή Ελλάδα το δίλημμα είναι αν εκλεγεί βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ή φασίστας της Χρυσής Αυγής, ενώ το Ποτάμι δεν υπάρχει με φυσικά πρόσωπα σε αυτές τις περιοχές" είπαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.