Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Ο κ. Σαμαράς μιλά για σύγκρουση δύο κόσμων και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως προσπαθεί να κρατήσει την χώρα κολλημένη εκεί που ήταν μέχρι χθες με επανακρατικοποιήσεις των πάντων, κομματικούς στρατούς που επαναπροσλαμβάνονται. Μάλιστα όπως λέει ο κ. Σαμαράς αυτά τα μοντέλα δεν υπάρχουν πουθενά αλλού εκτός από τη Βενεζουέλα και τη Βόρεια Κορέα καθώς απέτυχε παντού στον κόσμο, εγκαταλείφθηκε απ’ όλες τις χώρες και τέλειωσε οριστικά. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κρατήσει τη χώρα κολλημένη εκεί που ήταν μέχρι χθες. Εμείς βγάζουμε τη χώρα από τις κακοδαιμονίες της, δημιουργούμε τα θεμέλια μιας σύγχρονης Ελλάδας που θα ανταγωνίζεται στον κόσμο, θα συνεργάζεται με όλους και θα κερδίζει από παντού! Αυτό που προσπαθεί να κρατήσει όρθιο ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κρατισμός, οι επανακρατικοποιήσεις των πάντων, οι κομματικοί στρατοί που επαναπροσλαμβάνονται, δεν υπάρχει πια πουθενά, εκτός από τη Βενεζουέλα και τη Βόρεια Κορέα! Είναι ένα μοντέλο που απέτυχε παντού στον κόσμο, εγκαταλείφθηκε απ’ όλες τις χώρες και τέλειωσε οριστικάΑυτό που χτίζουμε εμείς, με μεταρρυθμίσεις, είναι αυτό που έχει επικρατήσει σε όλες τις σύγχρονες προοδευμένες χώρες, αυτό που παντού έφερε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, εκατομμύρια θέσεις εργασίας και ευημερία για όλους. Όπως βλέπετε ,δεν έχουμε με το ΣΥΡΙΖΑ απλώς μια διαφωνία για τη διακυβέρνηση της χώρας. Εκπροσωπούμε δύο διαφορετικούς, δύο αντίθετους κόσμους.» 

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι λέει την μισή αλήθεια

«Αυτό που λέει είναι η μισή αλήθεια. Δηλαδή ολόκληρο ψέμα… Η άλλη μισή, είναι ότι θέλει να επιστρέψουμε στα ελλείμματα και να καταργήσει τις μεταρρυθμίσεις που ήδη κάναμε. Μεταρρυθμίσεις που αναβάθμισαν την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας σε όλες τις διεθνείς κατατάξεις…     Όλοι θέλουμε να τελειώσει η λιτότητα. Όλοι!»

Σε ερώτηση για την αύξηση της φορολογίας ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η αύξηση της φορολογίας εξάλειψε τα ελλείμματα και ήδη η κυβέρνηση άρχισε τις φορο-ελαφρύνσεις! 

«Εκείνοι, με τα ελλείμματα που θα δημιουργήσουν, ήδη προεξοφλούν ότι θα αυξήσουν τους φόρους πολύ παραπάνω. Ενώ εμείς ήδη τους μειώνουμε και θα τους μειώσουμε πολύ παραπάνω…    Η Ελλάδα βρέθηκε με τεράστια ελλείμματα. Κι έπρεπε να τα κλείσει επειγόντως, για να αποκαταστήσει την αξιοπρέπειά της. Δεν μπορείς να είσαι «κυρίαρχη χώρα», όταν ζητάς κάθε τόσο απ’ όλους δανεικά για να «περάσεις»… Εμείς εξαλείψαμε τα ελλείμματα, δεν χρειαζόμαστε πλέον Μνημόνια και αναγκαστικό δανεισμό! Τώρα, λοιπόν, μπορούμε να μειώσουμε τους φόρους» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων από το 25% σήμερα στο 15% ως το τέλος της τετραετίας, αλλά και μείωση 7% στον ΕΝΦΙΑ.  

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να «καταργήσει» τον ΈΝΦΙΑ και να τον επαναφέρει στο μεγαλύτερο μέρος του, σε όσους έχουν περιουσία από 200 χιλιάδες και πάνω! Πράγμα που σημαίνει ότι θα πολλαπλασιάσει πολλές φορές τη φορολογία της μεσαίας τάξης. Και θα βάλει κι άλλους φόρους, γιατί από κάπου πρέπει να βρει και τα υπόλοιπα…»

Επίσης αναφέρεται στη μείωση του φόρου εισοδήματος από το 42% ανώτατο συντελεστή που είναι σήμερα, στο 33%. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τον ανώτατο συντελεστή, στο 60% «για τους πλούσιους», όπως λέει. Κι επειδή όσοι δηλώνουν ψηλά εισοδήματα είναι ελάχιστοι, θα αυξήσει τελικά τους φόρους όλων των πιο κάτω. Ετοιμάζει αληθινή φορο-καταιγίδα, με κύριο θύμα τη μεσαία τάξη. Τα προηγούμενα χρόνια εμείς αναγκαστήκαμε να βάλουμε φόρους, ώστε να εξαλείψουμε τα ελλείμματα. Και τώρα που μπαίνουμε στην Ανάπτυξη αρχίσαμε ήδη να μειώνουμε τη φορολόγηση. 

Σχετικά με το χρέος και το «κούρεμα» που αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως λέει ψέματα. 

«Λέει ψέματα και το ξέρει! Το χρέος μας είναι πια κρατικό, το χρωστάμε σε κράτη μέλη. Δεν είναι ιδιωτικό…
Όταν ήταν ιδιωτικό, το κουρέψαμε πρώτοι εμείς. Και ρίξαμε και τα επιτόκια και πήγαμε πολλά χρόνια πίσω την αποπληρωμή του. Αυτό που κάναμε το 2012 ήταν η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους που έχει γίνει ποτέ στην Ιστορία. 
Γι’ αυτό και οι διεθνείς αγορές θεωρησαν το χρέος μας «βιώσιμο» ήδη από τον περασμένο Απρίλιο. Κι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ διακηρύσσει ότι το χρέος μας είναι «μη βιώσιμο», τότε προτρέπει τις αγορές να μη μας δανείσουν άλλο! Άρα μας οδηγεί σε νέο κύκλο αναγκαστικού δανεισμού. Δηλαδή σε νέα Μνημόνια. Που σημαίνουν επιστροφή στην ύφεση. Γιατί όταν υπογράφεις μνημόνια, σου επιβάλλουν αυστηρούς όρους που φέρνουν ξανά ύφεση… 
Τώρα, λοιπόν, χρωστάμε σε κράτη. Οι περισσότερες χώρες-μέλη μας δάνεισαν με επιτόκια πολύ χαμηλότερα, σε σχέση με εκείνα που δανείζονται οι ίδιες. Δεν μπορούμε σήμερα να πάμε να τους πούμε: «δεν πληρώνουμε τους χαριστικούς τόκους που μας βάλατε, κουρέψτε μας, από πάνω, και εκείνα που σας χρωστάμε»!» 

Σχολιάζοντας την απόφαση της ΕΚΤ για ποσοτική χαλάρωση ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «για την Ελλάδα, λοιπόν, αυτό θα είναι όχι μόνο «ωφέλιμο», αλλά κυριολεκτικά σωτήριο! Όμως τώρα που θα δοθεί στις υπόλοιπες χώρες, η Ελλάδα κινδυνεύει να το χάσει! Διότι όπως ξεκαθαρίζει ρητά η προχθεσινή απόφαση της ΕΚΤ, για να το πάρει η Ελλάδα πρέπει να έχει τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις του Μνημονίου και να βρίσκεται  σε Πρόγραμμα. Αλλιώς δεν θα πάρει την πρόσθετη ρευστότητα…»

«Δεσμεύσεις είναι τα πλεονάσματα που ήδη δημιουργήσαμε και οι μεταρρυθμίσεις που κάναμε… 
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαγγείλει επιστροφή στα ελλείμματα και διακηρύσσει ότι θα ανατρέψει τις μεταρρυθμίσεις που κάναμε. 
Αυτό σημαίνει ότι θα αθετήσει ευθέως τις δεσμεύσεις της χώρας! Και θα φέρει την Ελλάδα σε αληθινή πιστωτική ασφυξία. 
Από το ευρώ δεν μπορεί να σε διώξει κανείς και δεν θέλει να σε διώξει κανείς. Αλλά μπορούν να σε αναγκάσουν να ζητήσεις να φύγεις μόνος σου! 
Ένα από τα μέσα γι’ αυτό, είναι η πιστωτική ασφυξία. Αυτό προειδοποιούν συνεχώς, όταν λένε ότι «δεν υπάρχει ευρώ χωρίς να σέβονται όλοι τους κανόνες του ευρώ»… 
Συνεπώς, ούτε τις παροχές που υπόσχονται μπορούν να δώσουν, ούτε τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν μπορούν να ακυρώσουν. Κι αν το προσπαθήσουν, η χώρα θα βρεθεί σε αληθινή ασφυξία ρευστότητας και θα το πληρώσει πανάκριβα. Αυτό είναι το «ατύχημα» που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να το ματαιώσουμε σήμερα». 

Καταλήγοντας ο κ. Σαμαράς συνόψισε τα εκλογικά διλήμματα για τον ελληνικό λαό «ο λαός καλείται να διαλέξει αν θέλει Ευημερία και Ανάπτυξη, μέσα στην Ευρώπη, ή απομόνωση από την Ευρώπη» ενώ πρόσθεσε πως όσοι θέλουμε το καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα, με Ανάπτυξη μέσα στην Ευρώπη, είμαστε οι περισσότεροι.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε μια μειοψηφία να μας γυρίσει πίσω. Το πρώτο κόμμα παίρνει 50 έδρες μπόνους στη Βουλή. Αν είμαστε εμείς το πρώτο κόμμα, θα μπορέσουμε από την επόμενη μέρα να σχηματίσουμε κυβέρνηση. Γιατί αποδείξαμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, οι οποίες στηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις. 

Αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να συμμαχήσει με κανένα! Δεν μπορεί ούτε με τους δικούς τους να τα βρει. Κι αυτό ήδη προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στον κόσμο, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Και μετά τις εκλογές θα οδηγούσε σε μόνιμη αστάθεια και ακυβερνησία διαρκείας.  Έχει υποσχεθεί διάφορα αντιφατικά, δεν μπορεί να κάνει τίποτε απ’ όσα έχει υποσχεθεί και θα παραπαίει συνεχώς.  Η Ελλάδα δεν αντέχει τέτοια δοκιμασία. Η οικονομία της δεν το σηκώνει. Και ο πολύ ανήσυχος γεωπολιτικός περίγυρός μας δεν το επιτρέπει. Και δεν το συγχωρεί». 

Μάλιστα όπως προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και με αυτά που λέει επισήμως φέρνει «ατύχημα».

Και με αυτά που υπονοεί φέρνει «ατύχημα». Και με αυτά που μπορεί και με αυτά που δεν μπορεί, στο «ατύχημα» οδηγεί. Κι αυτό το «ατύχημα» πρέπει να το αποτρέψουμε. Ο μόνος σίγουρος τρόπος να αποτρέψουμε το ατύχημα είναι ψηφίζοντας Νέα Δημοκρατία. Που είναι ο κορμός των Ευρωπαϊκών δυνάμεων και της μεταρρυθμιστικής ατζέντας. Και εγγυάται σχηματισμό κυβέρνησης αμέσως!  Για να φύγει η πολιτική αβεβαιότητα! Για να παραμεριστεί η πολιτική αστάθεια. Για να τρέξει στο δρόμο της Ανάπτυξης. Χωρίς πιστωτική ασφυξία. Χωρίς επιστροφή στα Μνημόνια και στην ύφεση. Χωρίς νέα δάνεια. Χωρίς να παραμένει αιχμάλωτη του κρατισμού και των κομματικών στρατών. Χωρίς «ατυχήματα»… Είμαστε οι περισσότεροι, αλλά κάθε ψήφος μας μετράει. Είμαστε οι περισσότεροι και δεν θα αφήσουμε μια μειοψηφία να σφραγίσει με το χειρότερο τρόπο την τύχη αυτής της χώρας!