«Μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έτσι κι αλλιώς ανοιχτή στις δυνάμεις που αγωνίζονται με στόχους ανατροπής της πραγματικότητας που δημιούργησαν τα μνημόνια - απ' το ΚΚΕ και τη, μέχρι σήμερα, εξωκοινοβουλευτική Αριστερά μέχρι την αριστερή σοσιαλδημοκρατία» τονίζει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Νάντια Βαλαβάνη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια στη Β΄ Αθήνας.

«Μόνο σε τέτοια πλαίσια θα μπορέσει με το μικρότερο δυνατό κόστος να υπάρξει απεμπλοκή της χώρας από τα μνημόνια κι επιτυχής διαπραγμάτευση για το χρέος» τονίζει η κ. Βαλαβάνη και πάντως προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στη στρατηγική των ευρύτερων δυνατών πολιτικών συμμαχιών, ώστε να μη μείνει εκτός εθνικής συστράτευσης οποιαδήποτε δύναμη που θα μπορούσε να βοηθήσει στην οικονομική και κοινωνική ανόρθωση και αναγέννηση της πατρίδας μας ξεκινώντας από ένα πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας. Μόνο έτσι θα σταθεί η χώρα στα πόδια της».

Σε ερώτηση για το πρόγραμμα των 100 ημερών μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Βαλαβάνη τονίζει:«Δεν θα χρειαστεί ο κόσμος να περιμένει 100 μέρες. Από την πρώτη κιόλας μέρα θα μπει σε κανονική τροχιά εφαρμογής το κοστολογημένο με δικούς μας πόρους και ανεξάρτητο από την πορεία της διαπραγμάτευσης «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης». Αναφερόμενη στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, η κ. Βαλαβάνη σημειώνει: «Ο ρόλος του κεντρικού τραπεζίτη είναι θεσμικός. Εκείνος που υπηρετεί σε αυτή τη θέση πρέπει να συμπεριφέρεται αναλόγως, ως ο επόπτης ενός κλάδου, του τραπεζικού, που είναι ιδιαίτερα κρίσιμος και απαραίτητος για την οικονομία της οποιαδήποτε χώρας. Εμείς με αυτόν τον τρόπο θα επιδιώξουμε να συνεργαστούμε με την ΤτΕ και τον διοικητή της. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε εάν ο ίδιος, ως φυσικό πρόσωπο, έχει την διάθεση συνεργασίας με την αυριανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».