Ζούμε κοσμογονικές κατάστασεις σημείωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 σχολιάζοντας τις χθεσινές ανακοινώσεις του κ. Ντράγκι για την ποσοτική χαλάρωση στην Ελλάδα.

«Είχαμε προειδοποίησει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί η αγορά αντιδρά. Ωστόσο μπαίνουμε σε διαδικασία εξάρτησης και πάλι. Αυτό που συνέβη χτες ήταν το πιο καλό αλλά με κινδύνους. Όπως ανακοινώθηκε, 1,1 τρισ. θα δώσει στις τράπεζες η ΕΚΤ. Εμείς πρέπει να έχουμε λήξει την αξιολόγηση για να λάβουμε χρήματα, γιατί αλλιώς θα κινδυνεύουμε να βρέχει ανάπτυξη και εμείς να κρατάμε ομπρέλα» δήλωσε.

Όπως εξήγησε ο κ. Σαμαράς, «Αν δεν είμαστε σε πρόγραμμα μπορεί να καθυστερήσουμε και ένα χρόνο να πάρουμε χρήματα. Σε ένα χρόνο μπορεί να μην... μας βρέξει ούτε σταγόνα. Με τσαμπουκάδες δεν γίνεται τίποτα. Χρειάζεται σοβαρότητα για την ανάπτυξη της χώρας και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει». Ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζε για την απόφαση Ντράγκι χωρίς να έχει διαβάσει ότι θα πρέπει να τελειώσει η αξιολόγηση.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που δημιουργούν φόβο στους πολίτες, όπως το ότι θα δώσει ιθαγένεια στους μετανάστες, θα αφοπλίσει την ΕΛ.ΑΣ. και το Λιμενικό. «Αυτές οι απόψεις δημιουργούν φόβο».  «Όταν λέει κάποιος δεν πληρώνω χρέη και τόκους. Θα τυπώσω χρήμα, θα πάρω λεφτά από μικροκαταθέτες, καλύτερα θάνατος από μία κακή συμφωνία και η επένδυση Cosco να πέσει στο λιμάνι. Οταν λέει θα βάλω φόρους τέσσερις φορές πάνω στα ακίνητα, θα έχω αστυνομία άοπλη και λιμενικό άοπλο, θα καταργήσω την Frontex και θα δώσω μαζικές ιθαγένειες», είναι υποχρέωσή μου να τα πω στον κόσμο, είπε.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε αισιόδοξος για τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας τρεις μέρες πριν τις εκλογές. «Αυτό που βλέπετε στις δημοσκοπήσεις θα αλλάξει. Το βλέπω ότι το κλίμα αλλάζει. Το βλέπω με τους ανθρώπους που μιλάω» σημείωσε. Ένας κόσμος του 15% δεν εκφράζεται εκτίμησε ο πρωθυπουργός και όπως είπε πιστεύει ότι σε αυτές τις τρεις ημέρες θα υπάρξουν αλλαγές.

«Σημασία έχει ποιος θα είναι το πρώτο κόμμα. Οι πολίτες θέλουν συνεργασίες, αλλά μπορεί να ψηφίσουν Ποτάμι και να στερήσουν δύναμη από την Νέα Δημοκρατία, και ο κόσμος να δει τελικά τον κ. Στρατούλη υπουργό Μεταρρυθμίσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειναι ευρωπαικό κόμμα» κατέληξε ο κ. Σαμαράς ζητώντας από τους πολίτες να στηρίξουν το κόμμα του.

Τέλος, ο πρωθυπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος δεν έταξε παραθύμια στους πολίτες, αλλά μάζευε λίγο λίγο το μέλι.