current views are: 2

23 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση10:48

Προσγειωμένος ο Τσίπρας, σε κλίμα αισιοδοξίας η Κουμουνδούρου

Ιδιαίτερα αισιόδοξα εμφανίζονται τα στελέχη της Κουμουνδούρου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί τελικά να κερδίσει την αυτοδυναμία μετά την χθεσινή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.

Δημοσίευση 10:48’
αρθρο-newpost

Ιδιαίτερα αισιόδοξα εμφανίζονται τα στελέχη της Κουμουνδούρου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί τελικά να κερδίσει την αυτοδυναμία μετά την χθεσινή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.

Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου 

Ιδιαίτερα αισιόδοξα εμφανίζονται τα στελέχη της Κουμουνδούρου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί τελικά να κερδίσει την αυτοδυναμία μετά την χθεσινή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας. Όπως έλεγαν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ο όγκος της συγκέντρωσης , ο παλμός αλλά και ο ενθουσιασμός των παρευρισκομένων ξεπέρασε και την πιο μεγάλη φαντασία. 

«Όλο αυτό το διάστημα περπατώντας στις γειτονιές της Αθήνας και της επαρχίας έχουμε αντιληφθεί την επιθυμία των πολιτών για αλλαγή έλεγαν οι συνεργάτες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λίγη ώρα μετά την ομιλία του  στην πλατεία Ομονοίας. Αυτό που έγινε σήμερα στην συγκέντρωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία  και έδωσε μια πρώτη απάντηση στο κυβερνητικό κατεστημένο ότι ο κόσμος δεν φοβάται. Η καμπάνια του τρόμου που ακολούθησε η ΝΔ δεν έπιασε τόπο. Αντίθετα οι πολίτες που βρέθηκαν στην ομιλία παραμέρισαν την μαύρη προπαγάνδα ακολουθώντας το ένστικτο τους για να βρουν  ελπίδα». 

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε πάντως χθες στην ομιλία του ιδιαίτερα προσγειωμένος αφού αναφερόμενος στην επόμενη μέρα είπε.   

«Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι από Δευτέρα αναλαμβάνουμε ένα δύσκολο έργο. Ο δρόμος που επιλέγουμε απαιτεί αποφασιστικότητα, πίστη και θέληση για μεγάλες συγκρούσεις. Απαιτεί πάνω από όλα: Καθαρά χέρια.  Καθαρή απόφαση.  Καθαρές θέσεις. Τα έχουμε και τα τρία».  

Επικαλούμενος μάλιστα αυτά τα τρία στοιχεία ζήτησε από τους πολίτες να του δώσουν ξεκάθαρη εντολή. 

«Στεκόμαστε μπροστά σε όλους τους Έλληνες και ζητάμε και από αυτούς μια καθαρή εντολή.   Πεντακάθαρη.  Ανόθευτη.   Αδιαμφισβήτητη. Ζητάμε μια πρώτη ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως μια τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα. Και  ζητάμε αυτή την ευκαιρία καθαρή για να έχουμε τη δύναμη απέναντι στο φθαρμένο σύστημα και στους αυτουργούς των μνημονίων.

Γιατί τις τελευταίες ημέρες γίνεται μεγάλη μάχη, όχι  για να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά για να στερηθεί τη πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή πρόσθεσε. Και γίνεται ένας διαγκωνισμός για το ποιος θα καθίσει μαζί μας στο πιλοτήριο, προκειμένου να επιβάλει στο αεροσκάφος τα σχέδια πτήσης του Βερολίνου και των δανειστών. 

Θέλουμε να σας μιλήσουμε καθαρά και με το χέρι στη καρδιά. Εμείς στο πιλοτήριο αντιπροσώπους των απόψεων της κ. Μέρκελ, δε πρόκειται να δεχθούμε. Καθαρά και ξάστερα. Δεν έχουμε σκοπό να συγκυβερνήσουμε παρέα με τους εντεταλμένους των μνημονίων.  Παλαιότερους ή και νεότερους. Γιατί κάτι τέτοιο μόνο αστάθεια, μόνο ανωμαλία, και απογοήτευση θα προκαλούσε.  Για αυτό και σας καλούμε να καθαρίσετε εσείς με τη ψήφο σας τους όρους για την επόμενη μέρα. Δώστε με τη ψήφο σας σταθερότητα.  Δώστε μας τη δύναμη να απογειώσουμε την Ελλάδα. Δώστε στο ΣΥΡΙΖΑ και στην Ελλάδα αυτοδυναμία για να ξεκολλήσει από το χθες, της διαπλοκής, της υποτέλειας και των μνημονίων της καταστροφής». 

Αναφερόμενος ακόμα στην προεκλογική καμπάνια της ΝΔ είπε:

«Ο κύριος Σαμαράς και η ακροδεξιά παρέα του, επέλεξαν αυτές τις μέρες να δώσουν μια μάχη οπισθοφυλακών με τα πιο σκοτεινά όπλα. Ίσως τα μόνα που ταιριάζουν στη σκοτεινή τους πολιτική.  Στις σκοτεινές τους διασυνδέσεις. Στο σκοτάδι που εκπροσωπούν.  Με τη μουτζούρα της μαύρης προπαγάνδας τους, όμως, μουτζουρώνουν ταυτόχρονα τη διεθνή θέση της χώρας.  Μουτζουρώνουν τη δημοκρατία. Μουτζουρώνουν το αύριο. Δεν τους ενδιαφέρει. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να κρατηθούν στην εξουσία.  Με μια διχαστική υπερπαραγωγή τρόμου.   

Ποτέ άλλοτε πρωθυπουργός δεν δυσφήμισε τόσο τη χώρα του, τη δημοκρατία, και το λαό του, όσο ο κύριος Σαμαράς.  Ποτέ πρωθυπουργός δεν κακοποίησε τόσο το αξίωμά του, συμπεριφερόμενος σαν περιφερόμενος πλασιέ του φόβου.  Ποτέ πρωθυπουργός δεν αρνήθηκε τόσο επίμονα το δημόσιο διάλογο, προτιμώντας να κρύβεται στα σκοτάδια, στο μονόλογο και το μοντάζ» πρόσθεσε και κατέληξε.    

«Δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα του διχασμού. Αυτοί με το φόβο, εμείς με τα επιχειρήματα. Αυτοί με λόγο διχαστικό προσπαθούν να περισώσουν την εξουσία τους.  Εμείς με λόγο ενωτικό, πατριωτικό προσπαθούμε να ενώσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες σε έναν αγώνα κοινό και δίκαιο.»


σχετικα αρθρα