Προειδοποίηση για ενδεχόμενη υποβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας μας εάν βγει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor's.

Σε ανακοίνωσή του ο διεθνής οίκος αξιολόγησης προειδοποιεί ότι μπορεί να «υποβαθμίσει το αξιόχρεο ευρωπαϊκών χωρών, στις οποίες την εξουσία θα αναλάβουν ευρωσκεπτικιστικά κόμματα που έχουν σήμερα δυναμική», χαρακτηρίζοντας ανησυχητική τη μεταστροφή του κλίματος. 

Σύμφωνα με τον Standard & Poor's «τα κόμματα που είναι δυνητικά τα πλέον «πιστωτικά αρνητικά» (credit negative) είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις πριν από τις εκλογές της Κυριακής, και το ισπανικό Podemos, το οποίο επίσης υποστηρίζει την αύξηση των δημοσίων δαπανών και την αναδιάρθρωση του χρέους».

«Οι ευρωσκεπτικιστές υποστηρίζουν μία μεγάλη αλλαγή στη μακροοικονομική πολιτική», δήλωσε ο οίκος, προσθέτοντας ότι «μία απόφαση οποιασδήποτε κυβέρνησης να μην πληρώσει τα χρέη της ή να υποτιμήσει το νόμισμα θα αποτελούσε, χωρίς ερώτημα, μία νέα κατεύθυνση της πολιτικής».