«Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλλάξει τίποτα, σε σχέση με τις προγραμματικές μας θέσεις», επεσήμανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όσον αφορά στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος. 

Μιλώντας στην εκπομπή «Οι Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθήνας αναφερόμενη στην ανακοίνωση της ΕΚΤ, υπογράμμισε πως «όσοι επιχείρησαν να τζογάρουν πάνω σε ένα σενάριο αποκλεισμού της Ελλάδας από τη διαδικασία της ΕΚΤ, διαψεύστηκαν. Μετεκλογικά εννοείται πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που πρέπει να λάβει ισχυρή εντολή, θα διεκδικήσει και θα διαπραγματευτεί εκείνα που αντιπροσωπεύουν το συμφέρον της χώρας».

«Η θέση μας είναι ότι η τρόικα αποτελείται από υπαλλήλους διεθνών οργανισμών, όπου ανήκουμε, μια κυβέρνηση δεν έχει καμία δουλειά να συνομιλεί με αυτούς», σημείωσε και τόνισε πως:

«Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει τα πράγματα εξ αρχής, όσον αφορά στις διεκδικήσεις, γιατί είμαστε στο μηδέν και οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα ουδέποτε έθεσαν εκείνα που εξυπηρετούν το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον, αλλά αναπαρήγαγαν τα συμφέροντα των πολιτικών τους φίλων στην Ευρώπ». 

Στη συνέχεια, η κυρία Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ ότι «μετακυλίουν τα βάρη και τα χρέη στις επόμενες γενιές, αποδεικνύοντας τον κυνισμό και την ανευθυνότητά τους». 

Εξαπολύοντας επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, η κυρία Κωνσταντοπούλου επεσήμανε ότι «η εσωτερική πολιτική πρέπει να ασκείται κυρίαρχα» και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «μετέτρεψε τη χώρα σε αποικία» και πρόσθεσε:

«Η ΝΔ έχει αναλάβει να πραγματοποιεί τις μονομερείς βουλήσεις της κυρίας Μέρκελ και να δικαιολογεί τις μονομερείς στάσεις του κ. Σόιμπλε, που δεν νομιμοποιείται μονομερώς να ορίζει την ευρωπαϊκή πολιτική. Παπαγαλίζουν την πολιτική της Μέρκελ». 

«Ακούμε μια δαιμονοποίηση των εκλογών», σημείωσε και υπογράμμισε πως παρουσιάζεται η λαϊκή εντολή «ως παράγοντας κινδύνου, αστάθειας και περιπέτειας».

Σε άλλο σημείο, είπε ότι οι πολίτες αγωνιούν για τον αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι συνεπής σε αυτά που λέει και επανέλαβε τις δεσμεύσεις του κόμματος. 

«Το πρόβλημα έχει ονοματεπώνυμο. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να εγγυώνται τη λύση», κατέληξε η κυρία Κωνσταντοπούλου.