Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος που τονίζει πως δεν υπήρχε άλλη επιλογή από την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere Della Sera, με τίτλο «Έτσι η λιτότητα έσωσε την Ελλάδα», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Αντρέα Νικάστρο σχετικά με το αν οι επιλογές και η πολιτική που ασκήθηκε «άξιζαν τον κόπο», τονίζει πως «δεν είχε άλλη επιλογή από τη στιγμή που η εναλλακτική ήταν ανάμεσα σε έναν ανεύθυνο λαϊκισμό ή σε ευθύνη προς το ελληνικό κράτος».

Συνεχίζοντας, ο κ. Βενιζέλος στρέφει τα πυρά του κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας:

«Θα θέλαμε σίγουρα να μειώσουμε σταδιακά το δημόσιο έλλειμμά μας σε 10 με 15 χρόνια, αντί σε τέσσερα. Αλλά κάποιος θα έπρεπε να ήταν διαθέσιμος να μας δώσει πάνω από 250 δισ. ευρώ, το 75% του ΑΕΠ μας. Το όνειρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι παιδαριώδες. Το Eurogroup, όπου συζητούνται όλα αυτά, είναι διαφορετικό από κάθε άλλον ευρωπαϊκό θεσμό. Δεν υπάρχει ισότητα, αλλά μόνον η δράση αντικρουόμενων οικονομικών και χρηματιστικών δυνάμεων».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ταυτόχρονα ότι οι μεταρρυθμίσεις στο σύνολό τους, είναι χρήσιμες για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και για την οικονομική ανάπτυξη, μακροπρόθεσμα. «Είναι δύσκολο, όμως, να συντονιστούν οι μεταρρυθμίσεις με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις» προσθέτει.

Ο κ. Βενιζέλος υπενθυμίζει ότι το 80% των ελληνικών ομολόγων είναι τώρα σε κρατικά χέρια, και ότι η χώρα πληρώνει 40% λιγότερους τόκους. Θεωρεί ότι «τώρα πρέπει να επικεντρωθεί η όλη δράση, στην ανάπτυξη» και πως «αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί για να σαγηνεύσει τους ψηφοφόρους, είναι ψεύδη».

Καταλήγοντας σημειώνει ότι «όποιος λέει πως θα πάει στην Ευρώπη, θα χτυπήσει τη γροθιά του πάνω στο τραπέζι και θα εισακουστεί, είναι κακόπιστος».