«Σε μια κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είμαστε οι θεματοφύλακες όλων των αξιών, που πιστεύει και στηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών οικογενειών» δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ από το Ναύπλιο, όπου περιοδεύει. 

Θα είμαστε εκείνοι, που θα βάλουμε τις «κόκκινες γραμμές» για την προάσπιση των εθνικών θεμάτων, για την προάσπιση σχέσεων Κράτους, Εκκλησίας και Ορθοδοξίας, για την σωστή επίλυση του μεταναστευτικού και για την εφαρμογή της σωστής φορολογικής συνταγής στο σύνολο της ελληνικής αγοράς, που πρέπει να πάρει επιτέλους τον δρόμο της ανάπτυξης. 

Όπως είπε, οι ΑΝΕΛ είναι το «αναγκαίο καλό», όπως άλλωστε λέει και το σύνθημα του κόμματος στο προεκλογικό σποτ. Ο Τέρενς Κουίκ εξαπέλυσε επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά:

Βεβαίως, δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία, ποιος έχει την ευθύνη για το «θέριεμα» του ΣΥΡΙΖΑ, που σίγουρα θα είναι την Κυριακή το πρώτο Κόμμα. Έχει και όνομα και επίθετο ο υπεύθυνος. Αντώνης Σαμαράς.

Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός με τις ισοπεδωτικές μνημονιακές επιλογές του, με την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της Πατρίδας μας, με την πλήρη υποταγή του στην Άνγκελα Μέρκελ, έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην «οροφή» όπου βρίσκεται, έχοντας - μάλιστα - κατορθώσει και το «ακατόρθωτο»:

Να συνεταιριστεί με το πιο διεφθαρμένο Kόμμα της Ευρώπης, το ΠΑΣΟΚ, να «σέρνεται από την μύτη» από τον Ευάγγελο Βενιζέλο «των υποβρυχίων» και να έχει στο «ενεργητικό» του συγκυβερνήσει και με το Κόμμα της Ρεπούση. 

Παράλληλα, έδωσε το στίγμα της επόμενης ημέρας και των συνεργασιών που θα προκύψουν. «Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα μπούμε σε μια συγκυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας», ως «συνεταιράκια», μιμούμενοι τον απερχόμενο Σαμαρά, με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Επαναλαμβάνω, ότι το επιλέγουμε, για να διασφαλίσουμε στους Έλληνες όλα αυτά που προανέφερα» δήλωσε. 

Ο Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, παρούσιασε ταυτόχρονα και τους υποψήφιους, που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο του Κινήματος στην εκλογική Περιφέρεια της Αργολίδας.

Νωρίτερα, έκανε βόλτα στους εμπορικούς δρόμους της ιστορικής Πρωτεύουσας της Ελλάδας, που κατέληξε στην Πλατεία Συντάγματος. Εκεί ο Τέρενς Κουίκ συνομίλησε και έδωσε απαντήσει σε πολίτες, αλλά και σε καταστηματάρχες της περιοχής.

Ο Τέρενς Κουίκ, αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Ναύπλιο, αναχώρησε για τη Λακωνία.