current views are: 1

23 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση17:44

Τσίπρας: Ο κύβος ερρίφθη – Τελείωσαν οι ώρες για τον κ. Σαμαρά

«Ο κύβος ερρίφθη» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία προεκλογική του ομιλία στο Ηράκλειο Κρήτης.

Δημοσίευση 17:44’
αρθρο-newpost

«Ο κύβος ερρίφθη» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία προεκλογική του ομιλία στο Ηράκλειο Κρήτης.

«Ο κύβος ερρίφθη» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία του προεκλογική ομιλία στο Ηράκλειο Κρήτης, λέγοντας χαρακτηριστικά «επιτέλους θα κάνει ξαστεριά στον τόπο μας». Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά για «την πιο χυδαία προεκλογική καμπάνια που έχει γίνει ποτέ στον τόπο μας».

«Τελειώσανε οι ώρες για τον κ. Σαμαρά»

«Παρουσίαζαν την καταστροφή της χώρας σαν να την εύχονταν. Μείνανε μόνοι τους να μιλάνε για κινδυνολογία» σημείωσε, καταλογίζοντας στη ΝΔ  κινδυνολογία, συκοφαντία και ψέμματα, διαστρέβλωση και προπαγάνδα. 

Στις 25 Γενάρη μπαίνουν οι τίτλοι τέλους. Τίτλοι τέλους για ένα καθεστώς μίζας και διαφθοράς. Για ένα σύστημα εξουσίας που αντί να χτίσει ένα κράτος πρόνοιας, ένα κράτος δικαίου, έχτισε ένα κράτος πελάτη μεγάλων συμφερόντων.

Εμείς, με συναίσθημα ευθύνης, στεκόμαστε μπροστά σας και δεσμευόμαστε. Δεν ήμασταν ποτέ σαν και αυτούς και δεν θα γίνουμε ποτέ σαν και αυτούς. Αν ο λαός σε αυτήν την ιστορική καμπή μας δώσει την ευκαιρία που δικαιούμαστε, εμείς δεσμευόμαστε ότι θα πράξουμε το καθήκον μας. Σας καλούμε από την πρώτη μέρα να είστε δίπλα μας, να προχωρήσουμε δίπλα- δίπλα. Αλλά σας καλούμε και από την πρώτη μέρα να μας κρίνετε αυστηρά και να μας ελέγχετε. Να μας κάνετε κριτική αν ολιγωρήσουμε, αν καθυστερήσουμε, αν πάμε κόντρα στις διακηρύξεις μας. Κυρίως αν δεν παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με γνώμονα τα συμφέροντα του λαού, της νεολαίας, του κόσμου της εργασίας.

«Ο λαός την οργή του θα την κάνει πράξη ανατροπής», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, στέλνοντας μήνυμα για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη δύναμη σταθερότητας που υπάρχει σε αυτόν τον τόπο, ενώ επισήμανε ότι έχει πρόγραμμα για την απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια και την τρόικα, για την διαπραγμάτευση, το χρέος, την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση. 

Παράλληλα, τόνισε τις έξι δεσμεύσεις του κόμματος για την κοινωνία:

  1. Η Ελλάδα θα προχωρήσει σε μια Ευρώπη που αλλάζει. Και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας Ευρώπης που αλλάζει.Η Ελλάδα θα προχωρήσει με την Ευρώπη των λαών, με την  Ευρωζώνη  χωρίς το φαρμάκι της λιτότητας, με το ευρώ, αλλά χωρίς άλλες θυσίες, με την κοινωνία όρθια.
  2. Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών. Εγγυάται τις συντάξεις. Εγγυάται τις αγροτικές επιδοτήσεις. Εγγυάται την αξιοπρέπεια.
  3. Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, με επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ. Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, με υψηλό αφορολόγητο όριο, ώστε η συντριπτική πλειοψηφία της πρώτης κατοικίας να μην φορολογείται. «Με το δικό μας φορολογικό πρόγραμμα δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί η μεσαία τάξη, που η απερχόμενη κυβέρνηση προσπαθεί σήμερα να τρομοκρατήσει. Αντίθετα, έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν αυτοί που είναι στη λίστα Λαγκάρντ, στις λίστες της φοροδιαφυγής. Αυτοί για τους οποίους έκανε 15 χαριστικές τροπολογίες ο κ. Σαμαράς. Έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν αυτοί οι λίγοι που μετά από πέντε χρόνια καταστροφής, αυγάτισαν τη περιουσία τους. Έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν αυτοί που έχουν νομοθετημένη φοροασυλία. Όχι το 99% του ελληνικού λαού! Για το μισό και ένα τα εκατό του ελληνικού λαού το πάρτι από Δευτέρα τελειώνει. Τέλος το πάρτι της ανομίας, της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου!» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 
  4. Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται ότι θα σταματήσει κάθε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. 
  5. Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται ότι η δικαιοσύνη και η δημοκρατία θα επιστρέψουν σε αυτόν τον τόπο. Δεσμεύεται για το τέλος της διαπλοκής, της συναλλαγής, της διαφθοράς και της ατιμωρησίας. Δεν θα αφήσουμε τίποτα χωρίς να το ψάξουμε. Πως προέκυψε το χρέος. Ποιοι αλλοίωναν τα στοιχεία. Που πήγαν 70 δις κοινοτικές επιχορηγήσεις. Ποια συμφέροντα μας έβαλαν στο Μνημόνιο. Ποιοι έγραψαν το Μνημόνιο. Ποιοι διέλυσαν τα ασφαλιστικά ταμεία. Ποιοι αποδέχτηκαν τη χώρα να την κυβερνά ένας σέρβερ και η ηλεκτρονική αλληλογραφία τριτοκλασάτων υπαλλήλων της τρόικας. 
  6. Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται ότι από την επομένη των εκλογών θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης. Είναι το χρέος που αναγνωρίζουμε. Το χρέος της ανατροπής αυτού του εφιάλτη. Στους συμπολίτες που υποφέρουν. Ας τα ονομάζουν μέσα στην ευδαιμονία και την αλαζονεία τους παροχές.

Θα αναζητηθούν ευθύνες

ΟΛΑ θα τα ψάξουμε. Θα αναζητηθούν οι ευθύνες για αυτό το έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού, της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Όσους καταστροφείς εγγράφων και να παραγγείλουν, έννοια τους και θα τη βγάλουμε την άκρη.

Για τις κατοχικές αποζημιώσεις

Και μιας και βρίσκομαι σε αυτόν τον μαρτυρικό τόπο, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω πως θα ψάξουμε να βρούμε ποιοι και γιατί εδώ και 70 χρόνια τώρα εξαφάνισαν το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Είναι χρέος μας να αποτίσουμε φόρο τιμής, είναι χρέος μας να μην ξεχνάμε, το ανεκπλήρωτο και ιστορικό δικαίωμα ενός ολόκληρου λαού, που μάτωσε και πλήρωσε πολύ ακριβά τη θηριωδία του ναζισμού.

Η κυβέρνηση ου ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει το χρέος της, θα διεκδικήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει το κατοχικό δάνειο.

Εξήγγειλε την άμεση εφαρμογή προγράμματος κοινωνικής αποκατάστασης και συγκεκριμένα: 

  • Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά.
  • Επίδομα σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες.
  • Δωρεάν ιατρική περίθαλψη.
  • Δραστική μείωση συμμετοχής στην φαρμακευτική δαπάνη.
  • Επιδότηση στέγασης σε 25.000 οικογένειες.
  • 13η σύνταξη σε συνταξιούχους με σύνταξη ως 700 ευρώ.
  • Κάρτα μετακίνησης σε άνεργους και άπορους.
  • Κατάργηση της εξίσωσης φόρου πετρελαίου θέρμανσης/ κίνησης.

«Δεν τα διαπραγματευόμαστε, τα κάνουμε πράξη ανεξάρτητα από την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας» επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.

Απευθυνόμενος στους αναποφάσιστους είπε ότι αυτή τη Κυριακή αποφασίζουμε για την Ελλάδα και το δείλημμα είναι ανάμεσα στο χθες και το αύριο, ενώ όπως είπε «δεν ζητάμε αυτοδυναμία αλαζονείας την Κυριακή, φτάνουν τα γαλάζια και τα πράσινα κομματικά στρατόπεδα».

Ο Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας την ομιλία του τόνισε:

Θέλουμε την πρώτη μας ευκαιρία. Και την θέλουμε όλη.  Που δεν θα είναι αλαζονεία. Δεν θα είναι ανάθεση. Θα είναι ισχυρή εντολή για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας.

Χωρίς να μας εκβιάζουν τα κόμματα του μνημονίου και τα κόμματα του σωλήνα της διαπλοκής. Θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αυτοδυναμία για να τον εγκλωβίσουν. Να τον έχουν όμηρο ώστε να νοθεύσουν το πρόγραμμα και τους στόχους του.

Ζητάμε καθαρή εντολή και ισχυρή αυτοδυναμία. Δεν θα είναι λευκή επιταγή. Θα είναι μία νέα πολιτική συμφωνία. Με τον καθένα και την καθεμιά από εσάς. Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ισχυρή Ελλάδα. Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ισχυρή διαπραγμάτευση. Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ισχυρός λαός.

«Όλα για όλους τίποτα για μας» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας τπο στίγμα της διακυβέρνησης που προαναγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ


σχετικα αρθρα