Την πεποίθηση ότι «ο λαός θα βάλει κάτω όλα τα δεδομένα» και η ΝΔ θα νικήσει στις εκλογές εκφράζει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Σοφία Βούλτεψη, υποψήφια βουλευτής στην Α΄ Αθήνας με τη ΝΔ.

«Οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν έναν τεράστιο, ασυνήθιστο, αριθμό για τη σημερινή ημέρα αναποφάσιστων, το οποίο δείχνει ότι ο κόσμος έχει καταλάβει ότι δεν υπάρχει μαγικό κουμπί και ότι δεν πρόκειται την επομένη αλλαγής στη διακυβέρνηση όχι μόνο να αλλάξει κάτι, αλλά τα πράγματα -το ξέρουμε- ότι θα χειροτερέψουν» τονίζει κυρία Βούλτεψη και προσθέτει: «Ο λαός θα βάλει κάτω όλα τα δεδομένα. Γι αυτό είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των αναποφάσιστων. Αυτά όλα είναι προβληματισμοί που μπαίνουν στο τραπέζι και τα συζητάει ο λαός, αλλιώς δεν θα είχαμε 20% αναποφάσιστους, σήμερα Παρασκευή».

Σημειώνει: «Το πρόγραμμα της ΝΔ και της κυβέρνησης ήταν και παραμένει ένα: να βγούμε από το μνημόνιο. Από εκεί και πέρα οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν έναν τεράστιο, ασυνήθιστο, αριθμό για τη σημερινή ημέρα αναποφάσιστων, το οποίο δείχνει ότι ο κόσμος έχει καταλάβει ότι δεν υπάρχει μαγικό κουμπί και ότι δεν πρόκειται την επομένη αλλαγής στη διακυβέρνηση όχι μόνο να αλλάξει κάτι, αλλά τα πράγματα -το ξέρουμε- ότι θα χειροτερέψουν. Αυτές τις μέρες καταγράφονται οι συμπεριφορές και οι δηλώσεις όλων, με βάση τις οποίες θα γεννηθούν μελλοντικά γεγονότα για τον λαό και τη χώρα. Πρέπει να καταγράψουμε καθαρά τις απόψεις μας, ώστε σήμερα να ξέρουν όλοι τι πρόκειται να συμβεί και την επόμενη μέρα να αναζητηθούν ευθύνες».

Σε ερώτηση αν ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφή για τη χώρα, η κ. Βούλτεψη απαντά: «Η ΕΚΤ λέει "σταματώ τη ρευστότητα", οι τράπεζες ασφυκτιούν, αυτό είναι το σενάριο. Μας έχουν πει ότι θα εκδώσουν έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου, αλλά, όπως ξέρετε, εκδίδονται μέχρις ενός ποσού 15 δισ. και μετά, ενώ πληρώνονται, μπορείς να εκδώσεις καινούργια. Δεν είναι απεριόριστο το ποσό που μπορούμε να πάρουμε. Άρα θα μιλάμε για έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου, τα οποία θα εκδώσουν και θα ζητήσουν από τους καταθέτες να αγοράσουν. Λένε οικειοθελώς, αλλά όταν ένα κράτος έχει πρόβλημα και κινδυνεύει να μην έχει καύσιμα, το οικειοθελώς θα γίνει πολύ εύκολα υποχρεωτικώς. Άλλα χρήματα εκτός από αυτά, όσα υπάρχουν στις τράπεζες, αυτή τη στιγμή στη χώρα, δεν υπάρχουν.

Τα έχουμε πει όλα. Οι Έλληνες πρέπει να τα γνωρίζουν αυτά. Υπάρχει και η λογική του "έλα καημένε, δεν θα τα κάνουν αυτά". Αν δεν τα κάνουν αυτά, θα είναι από τις λίγες φορές που ένα τμήμα του λαού, γιατί το υπόλοιπο 70%έχει καταλάβει, θα ψηφίσει κάποιον για να μην κάνει αυτά που λέει. Είναι συγκεκριμένα. Θα πάρεις την αξιολόγηση; Αν δεν την πάρεις, δεν θα πάρεις τα 7,5 δισ. Θα είσαι σε πρόγραμμα; Αν δεν είσαι, θα κλείσει η στρόφιγγα. Τα έχουν πει όλα, ώστε όταν θα διαλέγουν κάτι από όλα αυτά, να θυμίζουν στους Έλληνες ότι το είχαν πει. Δηλαδή, όταν θα ζητήσουν να πληρωθούν τα έντοκα από τους καταθέτες, θα πουν "θυμάστε τον κ. Τόλιο που το είπε;". Όταν θα γίνει διακοπή στην πληρωμή τόκων, θα πουν "θυμάστε ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, σε μια από τις πολλές εμφανίσεις και συνεντεύξεις, 23 Φεβρουαρίου 2014, στο "Βήμα της Κυριακής", είπε ότι αν οι συνομιλίες έρθουν σε αδιέξοδο, τότε θα διακόψουμε τις δαπάνες για την εξυπηρέτηση του χρέους, ακόμη και μονομερώς, αν χρειαστεί;"».