Χρήσιμη και κρίσιμη χαρακτήρισε την ψήφο στο ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στη Δράμα.

Ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε αισιόδοξος πως το ΠΑΣΟΚ θα είναι τρίτο κόμμα στις εκλογές, και προειδοποίησε:

«Φανταστείτε να πάρει ο κ. Μιχαλολιάκος την τρίτη εντολή!»

Επιτέθηκε ταυτόχρονα στο Ποτάμι σημειώνοντας ότι δεν είναι πλέον νέο κόμμα, έχει στις τάξεις του ετερόκλητα πρόσωπα χωρίς κοινό παρονομαστή και αναρωτήθηκε αν έχει μείνει κάτι στον κόσμο από τις προτάσεις που έχει κάνει. Ταυτόχρονα υπενθύμισε την εμπειρία από την κυβερνητική συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Βενιζέλος άφησε αιχμές για τον Γιώργο Παπανδρέου και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, λέγοντας:

«Το αντίβαρο και η κρίσιμη ψήφος είναι το ΠΑΣΟΚ. Δεν μιλάω για αυτούς που είναι προϊόντα τεχνητής παρθενογένεσης και λένε δεν έχω σχέση με το ΠΑΣΟΚ έκανα κάτι καινούργιο. Το ΠΑΣΟΚ το αφήνω σε ποιους; Στα αθώα θύματα του πολιτικού κόστους. Αυτοί που άσκησαν εξουσία, που τιμήθηκαν που ανεδείχθησαν, που κληρονόμησαν, αυτοί ήρθαν από το μέλλον, δεν ήρθαν από το παρελθόν. Κοινοβουλευτικό αντίκρυσμα έχει για την παράταξη μόνον η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ. Εδώ στο σπίτι μας. Στο κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου, του Γεννηματά της Μελίνας, του Αλευρά, του Χαραλαμπόπουλου».

Σε ό,τι αφορά στις δημοσκοπήσεις τόνισε ότι δεν εφάπτονται με τη συχνότητα του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε:

«Ας αγωνιστούμε εμείς να έχουμε υπερδιπλάσια ποσοστά από αυτά των δημοσκοπήσεων και θα τα εξηγήσουμε τα πράγματα τη Δευτέρα. Δεν θα μείνει έτσι πάντως το θέμα αυτό. Είναι ένα θέμα που αξίζει να ερευνηθεί εις βάθος. Αυτό είναι ένα καθαρό μήνυμα θεσμικό».

«Έφτασε η ώρα της αλήθειας και το βράδυ της Κυριακής θα αρχίσει η εξαργύρωση των πολιτικών επιταγών. Θα δούμε ποιες είχαν αντίκρυσμα και ποιες ήταν ακάλυπτες», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Εξέφρασε τη διαφωνία του με τον εφησυχασμό του ΣΥΡΙΖΑ και τον εκφοβισμό της ΝΔ και πρόσθεσε πως δεν του άρεσε το προεκλογικό σποτ της ΝΔ για τη δημόσια διοίκηση και εξήρε το έργο της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο κ. Βενιζέλος τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης ενότητας, με τη συμμετοχή του πρώτου και του δεύτερου κόμματος, όπως είχε προτείνει και το 2012. Για τη στάση του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε:

«Δεν κοπτόμεθα να είμαστε σώνει και καλά στην κυβέρνηση. Αλλά εμείς θα στηρίζουμε πάντα τη νόμιμη και συνταγματική κυβέρνηση της χώρας, όταν δίνει μάχες στο εξωτερικό. Δεν θα την αμφισβητούμε, δεν θα την υπονομεύουμε. Αλλά δεν θα στηρίξουμε επικίνδυνες, λανθασμένες και ερασιτεχνικές απόψεις, αντιφατικές που δεν προσφέρουν ασφάλεια και αποτέλεσμα. Θα υποστηρίξουμε τα εθνικώς αληθή».