«Ξεπερασμένο είναι πλέον το δίλημμα "αριστερά ή δεξιά" που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ», σύμφωνα με την Κατερίνα Παπακώστα.

Μιλώνας στο τηλεοπτικό κανάλι EXTRA η υφυπουργός Υγείας τόνισε πως «καλό θα ήταν η ρεβανσιστική διάθεση και η εμπάθεια να μείνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, διότι διαπιστώνω εμμονές από συγκεκριμένους ανθρώπους της συγκεκριμένης παράταξης».  

Αναφερόμενη στο πρόβλημα των ναρκωτικών η Κατερίνα Παπακώστα - Σιδηροπούλου, ανέφερε πως η ίδια ασχολείται καθημερινά με το θέμα:

«Δημιουργήσαμε ομάδες δρόμου, που βρίσκονται καθημερινά στις γωνίες της Αθήνας και  κάνουν το  λεγόμενο "street work". Μαζί με γιατρούς και νοσηλευτές, φροντίζουν για τη μείωση της βλάβης των ανθρώπων αυτών. Υπάρχουν προγράμματα που ξετυλίγονται καθημερινά, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν και την ψυχολογική στήριξη που χρειάζονται, γιατί τις περισσότερες φορές παράλληλα με τα ναρκωτικά αναπτύσσεται και ψυχική νόσος στα άτομα αυτά, έχουμε δηλαδή διαταραχές συννοσηρότητας».  

Η Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου επεσήμανε ότι ο ΟΚΑΝΑ έχει χρηματοδοτηθεί με 8.900.000 ευρώ, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του και η χρηματοδότηση, για πρώτη φορά, «έγινε με τρόπο που του λύνει τα χέρια, ώστε να εφαρμόσει τη δράση του, όπως εκείνος την σχεδιάζει».