Οι συζητήσεις στους ευρωπαϊκούς κύκλους για την επερχόμενη πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα έχουν ήδη προκαλέσει θετικά σχόλια και διάθεση αλλαγής πολιτικών'' δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α  Γιάννης Αμανατίδης στο ραδιοφωνικό σταθμό FM 100.

Αναφορικά με τα θέματα των δόσεων και της αξιολόγησης ο κ. Αμανατίδης υπογράμμισε ότι αυτά εντάσσονται στη λογική των μνημονίων και της σημερινής συγκυβέρνησης, καθώς για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ισχύει η δέσμευση για τέλος του μνημονίου με σχέδιο ανάπτυξης για τη χώρα, ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, moratorium πληρωμών και τερματισμό της λιτότητας.

Ακόμη ο κ. Αμανατίδης τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη, η πόλη της θλιβερής πρωτιάς σε ανεργία και φτώχεια έχει ανάγκη από στοχευμένες ενέργειες που θα αναθερμάνουν το οικονομικό κλίμα και θα δώσουν ανάσα ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως οι νέοι, οι γυναίκες και οι ηλικιωμένοι. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η αποκέντρωση μέσω της ενδεχόμενης μεταφοράς υπουργείων στη συμπρωτεύουσα, αλλά και μέσω της παραμονής του Προέδρου της Δημοκρατίας στην πόλη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα βελτίωνε το οικονομικό κλίμα και θα μπορούσε να δώσει λύσεις σε πλήθος προβλημάτων.

Κλείνοντας υπογράμμισε τη σημασία της συνέχισης των έργων πνοής για την πόλη, όπως το μετρό, αλλά και της ανασύστασης της βιομηχανικής ζώνης της Θεσσαλονίκης, προκειμένου η πόλη να βγει από το κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο.