«Αν δείτε τις δημοσκοπήσεις, στην περιφέρεια η Δ είναι μπροστά, στην περιφέρεια το πρόβλημα είναι διαφορετικό η μάχη είναι ανοιχτή. Όμως δεν έχει κατορθώσει να πείσει μια αντιπολίτευση  η οποία υπόσχεται στους πάντες τα πάντα», τόνισε ο Γιάννης Μιχελάκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1», ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία σημείωσε: «οι πράξεις μας και τα έργα μας μπορούν να το αποδείξουν. Το 2012 όταν τα πράγματα ήταν χειρότερα από σήμερα, πήραμε το καράβι με φωτιά στη γέφυρα μέσα σε τρικυμία χωρίς να ξέρουμε που είναι το λιμάνι και μπορέσαμε δύο χρόνια μετά να πετύχουμε δέκα πράγματα.  Πρώτον η χώρα δεν κινδύνευε να φύγει από το ευρώ, δεύτερον, μπορέσαμε και βγήκαμε στις αγορές. Η πρώτη δοκιμαστική μεγάλη έξοδος που κάναμε πριν από μερικούς μήνες με πολύ καλό επιτόκιο και όλες οι προοπτικές ήταν καλές  για να βγούμε και προς το τέλος του χρόνου. Γιατί χάθηκε και έγιναν όλα αυτά που λέτε; Γιατί χάσαμε το πιο σημαντικό που είχαμε κερδίσει τα τελευταία δυόμιση χρόνια το οποίο ήταν η πολιτική σταθερότητα. Χάθηκε αυτή η σταθερότητα γιατί κάποιοι στην εκλογή προέδρου αποφάσισαν να παίξουν την Ελλάδα στα ζάρια  μόνο και μόνο γιατί θέλανε να κάνουν ρεσάλτο στην εξουσία. Όπως μπορέσαμε και σώσαμε την χώρα το '12 και την οδηγήσαμε σε ασφαλή νερά και βρισκόμαστε  κοντά στο λιμάνι με τον ίδιο τρόπο μπορούμε και τώρα να το ξανακάνουμε. Αυτό που πάει να καταστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ εμείς μπορούμε να το επαναφέρουμε».

Ακόμη, τόνισε πως «αυτή τη στιγμή η περιπέτεια που μας έχει ρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ με το θέμα της εκλογής προέδρου αυτό δημιουργεί μια πολιτική αστάθεια, στην πολιτική αστάθεια αυτή πρέπει να απαντήσουν οι πολίτες. Οι πολίτες θα δώσουν την σταθερότητα στην πολιτική. Αυτοί θα  πρέπει να απομονώσουν πολιτικά εκείνους που αποφάσισαν να παίξουν στα ζάρια τη χώρα».