Οι δυνατότητες της περιοχής, αλλά και τα φλέγοντα ζητήματα της Β΄ Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης του υποψήφιου βουλευτή με το Ποτάμι, Νίκου Νυφούδη στην εκπομπή “Green Focus” που μεταδόθηκε από το Europe 1.

«Είχαμε την τύχη να γεννηθούμε στη Β’ Θεσσαλονίκης και να έχουμε περιοχές οι οποίες έχουν να δώσουν στην Ελλάδα, όπως η Κορώνεια, η λίμνη της Βόλβης, η επαρχία Λαγκαδά, αλλά και την Ιχθυόσκαλα Μηχανιώνας, την τουριστική Ασπροβάλτα, τη Χαλκηδόνα», ανέφερε ο κ. Νυφούδης, προσθέτοντας ότι η Β’ Θεσσαλονίκης έχει τη δυνατότητα πρωτογενούς παραγωγής και μεταποίησης, πράγμα που πρέπει συντονισμένα να πάρει κατεύθυνση προς το εξωτερικό. Τονίζοντας ότι είναι μία περιοχή τόσο περήφανη, με ανθρώπους που έχουν μάθει να παράγουν γιατί ασχολούνται είτε με τη γη, είτε με την οικοδομή, ο υποψήφιος βουλευτής και συνέχισε λέγοντας: «Αυτοί οι άνθρωποι σήμερα, παραμένουν άνεργοι με την κρίση. Εμείς πρέπει να τους δώσουμε διέξοδο».

Μιλώντας για την αποτελεσματικότητα του πρωτογενή τομέα, ο κ. Νυφούδης, αφού σημείωσε ότι το ποιοτικό προϊόν στην περιοχή της Β’ Θεσσαλονίκης είναι δεδομένο, υπογράμμισε ότι ένα από τα κενά της ελληνικής πολιτείας τα προηγούμενα χρόνια, ήταν να καταφέρει να συνδυάσει την πώληση με την παραγωγή. «Θα πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε ο κόσμος να επιστρέψει στη Β’ Θεσσαλονίκης, να ασχοληθεί με τη γεωργία και με τη μεταποίηση», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην αναγκαία περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση στη Β’ Θεσσαλονίκης, ο κ. Νυφούδης τόνισε: «Η χρήση της γης είναι ένα σημαντικό κομμάτι ώστε να αναπτυχθεί η γεωργία, αλλά παράλληλα, θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί ώστε αυτό να είναι σε μια ισορροπία με τη φύση. Αν δεν το καταφέρουμε αυτό, δεν υπάρχει μέλλον».