Στα δυόμιση χρόνια παρουσίας στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο Γιώργος Πάντζας με σειρά παραμβάσεών του κατάφερε και ανέδειξε τα προβλήματα της περιφέρειας Αττικής σε όλους τους τομείς.

Παράλληλα, συνδιαμόρφωσε και συνυπέγραψε πλήθος ερωτήσεων μαζί με συναδέλφους του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας. Τομείς όπως η Παιδεία, ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός, η Οικονομία, η Εξωτερική Πολιτική, το Περιβάλλον, η Εργασία, κα, καλύφθηκαν απόλυτα από τον ίδιο και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην περιφέρεια Αττικής, έδωσε μάχες μέσα και έξω από την Βουλή. Στάθηκε κοντά στα προβλήματα του πολίτη, και έδωσε το παρών σε όλες τις κεντρικές κινητοποιήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, των οργανώσεων και των επιτροπών αγώνων για όλα τα θέματα της περιφέρειας.

Ασχολήθηκε επισταμένα και με πείσμα σε θέματα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, το αποχετευτικό, η ανεργία, το Ελληνικό, το Παράκτιο Μέτωπο, το ξεπούλημα της δημόσια περιουσίας, το αγροτικό της Αττικής Γης, τα διόδια, οι οικισμοί, ο αιγιαλός, οι αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα, τα Κέντρα Υγείας, την μεταφορά μαθητών, τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία κα.

Στον τομέα του Αθλητισμού, που είχε και την ευθύνη ως συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ανέδειξε από κοινού με συναδέλφους του βουλευτές και συνεργάτες και σε στενή συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, όλα τα θέματα που ταλανίζουν το αθλητικό στερέωμα.

Κατέθεσε πλήθος ερωτήσεων και ανακοινώσεων για όλες τις αποφάσεις της συγκυβέρνησης που υπονόμευσαν την ανάπτυξη του Αθλητισμού. Αποκορύφωμα της δράσης αυτής στον τομέα αυτόν, ήταν η κατάθεση της Επίκαιρης Επερώτησης για τον Αθλητισμό μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και η συζήτηση στην ολομέλεια της βουλής μεταξύ των κομμάτων, παρέμβαση χωρίς κοινοβουλευτικό προηγούμενο μιας και ήταν η πρώτη φορά που κάποιο κόμμα κατέθετε Επίκαιρη Επερώτηση για τον Αθλητισμό.

Εισηγήθηκε εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ το σχέδιο νόμου «Άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας χώρου παραστάσεων − Άδεια παράστασης και άλλες διατάξεις.»

Κατέθεσε 648 ερωτήσεις, αναφορές και παρεμβάσεις προς την κυβέρνηση για όλα τα θέματα που απασχόλησαν την ελληνική κοινωνία και ειδικά την Περιφέρεια Αττικής. Πραγματοποίησε 32 ομιλίες στην ολομέλεια, στην διαδικασία του νομοθετικού έργου. 

Πλήθος παρεμβάσεων στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής στους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Συμμετείχε ως γραμματέας στην ομάδα φιλίας μεταξύ Ελλάδας-Ουκρανίας και απλό μέλος στις ομάδες φιλίας Ελλάδας - Κούβας, Ελλάδας - Κίνας και Ελλάδας - Ρωσίας. περισσότερα…

 

Ο Αγώνας συνεχίζεται……