Τις θέσεις του σε βασικά ζητήματα ενόψει των εκλογών εξηγεί σε κείμενό του ο κ. Ηλίας Γκοτσόπουλος Δάσκαλος-  Δημοτικός Σύμβουλος Πάτρας υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με «Το Ποτάμι».

Αναλυτικά

«Η χώρα μας, μέσα σε περιβάλλον βαθιάς κρίσης, οδηγείται για τρίτη φορά, στα πέντε τελευταία χρόνια, σε εθνικές εκλογές. Κύριο χαρακτηριστικό και σ’ αυτές, η ένταση, ο φόβος, τα ακραία διλήμματα! Κοινό στοιχείο, δυστυχώς, η πλειοδοσία υποσχέσεων: αρχικά με τη μορφή «λεφτά υπάρχουν», έπειτα με τα «Ζάππειο» 1 & 2, σήμερα με τη «Θεσσαλονίκη»...

Το πολιτικό προσωπικό αντιγράφει και παρουσιάζει σε νέα έκδοση το χειρότερο εαυτό του: τρομολαγνεία και πόλωση, υποσχέσεις και παροχολογία! Και μεις; Εμείς, χρόνια τώρα, παρακολουθούμε τη «μάχη» μέχρις εσχάτων. Μάχη μηχανισμών για την «καρέκλα» σε ένα σπίτι που καίγεται... Οι μεν προσηλωμένοι σε στόχους, που πνίγουν την οικονομία, υπηρετούν με συνέπεια την πλέον αποτυχημένη συνταγή φόρων και οριζόντιων περικοπών. Οι δε υπόσχονται επιστροφή στο παρελθόν και στις πρακτικές που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση... Είναι καιρός να πούμε: “Φτάνει πια! Ως εδώ”!

Αρνούμαστε να ψηφίζουμε υπό το κράτος φόβου-Θυμώνουμε που υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Ζητάμε την επιστροφή της κοινής λογικής στα κοινά! Πιστεύουμε στην επανάσταση του αυτονόητου! Θέλουμε να συναλλασσόμαστε με ένα κράτος, που θα σεβόμαστε και θα μας σέβεται. Θέλουμε να ζούμε και να δημιουργούμε σε μια χώρα ευρωπαϊκή. Μια χώρα κανονική. Να μας αφήσουν να δώσουμε αυτό που θέλουμε και μπορούμε στην πατρίδα, στην παιδεία, στα παιδιά μας.

Με χαρά αποδέχτηκα την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη για τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο Αχαΐας με «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ». Οι ανησυχίες μας ήταν κοινές, τα συμπεράσματά μας επίσης. Δεν ήρθε «Το Ποτάμι» να σώσει τη χώρα. Δε μπορεί άλλωστε μόνο του. Δεν κατέχει την απόλυτη αλήθεια, αυτή που λείπει απ’ όλους τους άλλους. Δεν ξέρω καν, αν κάνει το απολύτως σωστό. Ποιος ξέρει άλλωστε σήμερα; Αυτό που φιλοδοξεί όμως είναι, να φέρει τη λογική στην πολιτική, την κανονικότητα στη χώρα. Και σ’ αυτή την προσπάθεια έχουν θέση όλοι. Όχι μόνο ...οι γνωρίζοντες»