«Το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που κράτησε συνεπή στάση και εγγυήθηκε τη σταθερότητα στη χώρα, εγγυήθηκε τη μη χρεοκοπία και εγγυάται σήμερα την πολιτική σταθερότητα την παραμονή στην ευρωζώνη και αύριο την έξοδο στις αγορές, την ανάπτυξη και την απασχόληση», δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1  Fm», ο υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ είπε:

«Εγώ πραγματικά δεν ξέρω το ΠΟΤΑΜΙ από που  πηγάζει και  που εκβάλει διότι ενώ είχαν πει ότι δεν θα πάρουν στελέχη παλαιάς κοπής έχει γεμίσει το ΠΟΤΑΜΙ με παλαιά στελέχη και δεύτερον υπάρχουν δυνάμεις όπου μεταξύ τους υπάρχει χάσμα, άβυσσος».

Για το πόσο εύκολα μπορούν να επαναξεταστούν οι συμβάσεις δημοσίων έργων, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε:

Ουδέποτε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέτει ζητήματα συμβάσεων για τα δημόσια έργα και μάλιστα οι συμβάσεις αυτές ψηφίστηκαν στην Βουλή αλλά ας θέσουν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, το ζήτημα δεν είναι εκεί. Αυτά είναι εύκολα να τα λες  αλλά όχι απλά δύσκολα να τα κάνεις , δεν υπάρχει λόγος να τα κάνεις. Είναι συμβάσεις τις οποίες τις έχει ελέγξει  κατά κόρον η ευρωπαϊκή επιτροπή, το ευρωπαϊκό ελεγκτικό συνέδριο, οι υπηρεσίες για την διαφθορά...δεν είναι εκεί το πρόβλημα της χώρας.   

Το πρόβλημα της χώρας είναι πολύ απλό , την Δευτέρα θα υπάρξει συνεννόηση με τους εταίρους να κλείσουμε το θέμα της αξιολόγησης και να βγούμε με αισιοδοξία και με σταθερότητα στις αγορές  ή αν δεν βγούμε στις αγορές να μπούμε σε ένα πρόγραμμα για να μπούμε και εμείς στις ευεργετικές ρυθμίσεις που θα ανακοινωθούν από τον κ.Ντράγκι; Διότι φοβούμαι ότι η Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται στις ευεργετικές ρυθμίσεις για αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ  από τις χώρες.    

Εγγυάται λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ ότι την επόμενη μέρα θα αρχίσουμε να φέρνουμε επενδύσεις στην Ελλάδα, δουλειές και θα έχουνε πολιτική σταθερότητα; Αυτά τα τρία πραγματάκια  τόσο απλά τα οποία όμως την προεκλογική περίοδο τα κάναμε μια τεράστια περιπέτεια , τα κάναμε καυγάδες με τους εταίρους μας και διάφορες άλλες μάχες που δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες των πολιτών και της χώρας. Και από τη μια μεριά είχαμε το φόβο που καλλιέργησε για δύο εβδομάδες η ΝΔ  επικαλούμενη τον Βεελζεβούλ, τον δαίμονα ΣΥΡΙΖΑ για το Grexit λες και είμαστε στο 2012 και από την άλλη πλευρά καλλιεργείται κάθε μέρα και περισσότερο  η οργή σαν κριτήριο επιλογής της αυριανής κυβέρνησης. Αυτό δεν είναι σωστό , είναι λάθος και δείχνει ένα πολιτικό σύστημα το οποίο  δεν έχει πάρει μαθήματα από την κρίση και τις θυσίες που έχει κάνει ο κόσμος.   

Για το ΚΙΔΗΣΟ, είπε:

Δεν θέλω να ασχοληθώ με ένα ζήτημα το οποίο είναι δυσάρεστο για την παράταξή μου και το κόμμα μου.   

Εγώ προσωπικά συγκρούστηκα πολλές φορές με τον κ. Βενιζέλο το τελευταίο διάστημα όχι γιατί υπάρχουν προσωπικές αντιπαραθέσεις ή προσωπικά αρνητικά αισθήματα απλώς υπάρχουν διαφορές . Δεν κρύφτηκα για να μην τις θέσω αυτές τις διαφορές και τις διαφορετικές απόψεις αλλά ούτε και έφυγα, δεν εγκατέλειψα το κόμμα μου γιατί είμαι αγωνιστής και θέλω να αγωνιστώ και για το κόμμα μου και για τις ιδέες μου,  τις αξίες μου και για τη χώρα. Θεωρώ λοιπόν ότι είναι λάθος να σηκώνεσαι και να φεύγεις όμως τώρα αντίπαλος δικός μας δεν είναι ο κ. Παπανδρέου ούτε οι όποιοι κομματικοί σχηματισμοί έχουν σχηματιστεί από το ΠΑΣΟΚ, υπήρξε μια διάσπαση είναι δυσάρεστη μένουμε εκεί. Έχουμε  την Κυριακή τις εκλογές και πιστεύω  ότι την επόμενη μέρα θα ξαναβρεθούμε όλοι μαζί και επίσης θέλω να πω ότι εμείς αγωνιζόμαστε και για εκείνους που φύγαν και χθες και προχθές και θα δικαιωθούμε.