Για την κατάσταση στον χώρο της Υγείας στον Πειραιά και στα νησιά του Αργοσαρωνικού μίλησε ο Στάθης Λεουτσάκος.

Ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «ο απερχόμενος υπουργός Υγείας κ. Βορίδης, γνωστός από τις φωτογραφίες του με το τσεκούρι, καλό θα είναι να σταματήσει τις εμφυλιοπολεμικές, διχαστικές, δηλώσεις και να εξηγήσει γιατί η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά εγκατέλειψε, τελείως, τις μονάδες Υγείας στον Δήμο Πειραιά και στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Επίσημα στοιχεία, δείχνουν ότι την 7ετια 2007- 2013 στα τρία μεγάλα νοσοκομεία της περιοχής (Τζάνειο, Μεταξά και Κρατικό Νίκαιας) διατέθηκε μόλις το 0,83% των χρημάτων, που έλαβε, από το ΕΣΠΑ, η περιοχή». 

Και πρόσθεσε:

«Ακόμα, χειρότερη είναι η κατάσταση στα νησιά του Αργοσαρωνικού: Πέρα από τις δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό, οδηγούς κ.α., δεν έγινε, επί 7 χρόνια, ούτε μια (1) επένδυση με χρήματα από το ΕΣΠΑ.

Αυτά τα στοιχεία αποδεικνύουν, ξεκάθαρα, την εγκατάλειψη της περιοχής μας από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά αλλά και από προηγούμενες κυβερνήσεις.  Αυτή η εγκατάλειψη αφορούσε όλους τους συμπολίτες μας,  χωρίς καμία διάκριση. Σε αυτή την πολιτική μπαίνει, την Κυριακή, οριστικό τέλος».