ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Aπόστολος Κακλαμάνης: Ο κ. Τσίπρας απάντησε όπως η κυβέρνηση για τη φοροδιαφυγή

Δημοσίευση 23 Ιανουαρίου 2015, 18:37 / Ανανεώθηκε 23 Ιανουαρίου 2015, 18:47
Aπόστολος Κακλαμάνης: Ο κ. Τσίπρας απάντησε όπως η κυβέρνηση για τη φοροδιαφυγή
Facebook Twitter Whatsapp

«Με έκπληξη άκουσα σήμερα τον κ. Αλ. Τσίπρα στη διακαναλική του συνέντευξη να δίνει την ίδια περίπου απάντηση, που έδινε στην πράξη η κυβέρνηση Σαμαρά για το θέμα της μεγάλης φοροδιαφυγής κεφαλαίων που διέρρευσαν από την Ελλάδα στο εξωτερικό η οποία, ως γνωστόν, συνεχίζεται!» τονίζει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.

«Με έκπληξη άκουσα σήμερα τον κ. Αλ. Τσίπρα στη διακαναλική του συνέντευξη να δίνει την ίδια περίπου απάντηση, που έδινε στην πράξη η κυβέρνηση Σαμαρά για το θέμα της μεγάλης φοροδιαφυγής κεφαλαίων που διέρρευσαν  από την Ελλάδα στο εξωτερικό η οποία, ως γνωστόν, συνεχίζεται!» τονίζει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τα άλλα κόμματα, γνωρίζουν την πρότασή μου, που εκκρεμεί επί μήνες στη διαλυθείσα Βουλή, η οποία δεν απαντήθηκε ποτέ από την κυβέρνηση και δεν υποστηρίχθηκε από την αντιπολίτευση: Να νομοθετηθεί μαχητό τεκμήριο -αναλόγως προς τα τεκμήρια διαβίωσης- υπέρ του Δημοσίου, ότι θεωρούνται ως μη φορολογηθέντα, εμβάσματα ή καταθέσεις πάνω από ένα σημαντικό ποσό, που θα οριστεί, εφόσον αυτά υπερβαίνουν σε μεγάλο βαθμό τα δηλωθέντα εισοδήματα του υπόχρεου» είπε.

«Η κυβέρνηση Σαμαρά ισχυριζόταν ότι "γίνεται έλεγχος" στις περίφημες καταστάσεις (λίστες). Tο ίδιο επανέλαβε –μάλιστα μίλησε για επανέλεγχο των σχετικών καταστάσεων- ο κ. Τσίπρας! Όμως, μόνο για την κατάσταση της Τράπεζας της Ελλάδος, 24.450 μεγάλων εμβασμάτων και την κατάσταση της Αρχής για το "ξέπλυμα" προϊόντων οικονομικού εγκλήματος (δηλώσεις προς καταθέσεις 1:5!), με τον ρυθμό που ακολουθείται για 1:1 των υποχρέων με το βάρος της αποδείξεως υπέρ του και όχι υπέρ του Δημοσίου, απαιτούνται, κατά τον Γενικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ, για να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι… 150 χρόνια!» προσθέτει.