Η ευρωπαία Επίτροπος για της Θαλάσσιες Υποθέσεις και την Αλιεία, Μαρία Δαμανάκη, συναντήθηκε την Παρασκευή με την υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή. Η συνάντηση, σύμφωνα με την κ. Μαρκουλλή, επικεντρώθηκε στην κυπριακή Προεδρία της ΕΕ το β' εξάμηνο του 2012 και ιδιαίτερα στο θέμα της ολοκληρωμένης θαλάσσιας πολιτικής.

"Ελπίζουμε να μπορέσουμε να συνεργαστούμε στους επόμενους μήνες για να δούμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε και να αναδείξουμε αυτά τα θέματα κατά τη διάρκεια της κυπριακής προεδρίας", είπε.

Στη συνάντηση τέθηκαν επίσης ευρύτερα θέματα που αφορούν ναυτιλία, όπως το θέμα της πειρατείας και άλλα θέματα που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της κ. Δαμανάκη.

Η κ. Δαμανάκη ανέφερε πως η θαλάσσια πολιτική είναι μια καινούργια πολιτική για την Κομισιόν, προσθέτοντας ότι "θα κλείσουμε πέντε χρόνια στη διάρκεια της κυπριακής προεδρίας".

"Η κυπριακή προεδρία", συνέχισε, "είναι μια μεγάλη πρόκληση όχι μόνο για την κυπριακή Κυβέρνηση, αλλά και για την Ευρώπη και για την Κομισιόν. Πρέπει λοιπόν να συνεργαστούμε από τώρα ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα''.

Όπως είπε, θέματα που απασχολούν την Κομισιόν και τα οποία συζητά με τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό, αφορούν θέματα της ναυτιλίας, θέματα της πειρατείας και τα θέματα της εκπομπής ρύπων.

"Ελπίζω ότι θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και με την κυπριακή Κυβέρνηση, ώστε να δοθούν στα θέματα αυτά πιο αποτελεσματικές λύσεις", κατέληξε.