«Αυτή η ιστορία θα οδηγηθεί στη συγκάλυψη» εκτίμησε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας για το σκάνδαλο των υποβρυχίων. «Είναι σκαστό, τεράστιο σκάνδαλο» είπε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, μιλώντας στον realfm και πρόσθεσε: «Ο λαός δεν θα μας συγχωρέσει ποτέ αν ο πολιτικός κόσμος της χώρας με νομικά επιχειρήματα οδηγηθεί στη συγκάλυψη».

Όπως επεσήμανε η κυρία Μπακογιάννη, με την πορεία που παίρνει η υπόθεση ενδέχεται «η Βουλή να πάρει από τη δικαιοσύνη το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και έτσι το μόνο μη παραγεγραμμένο αδίκημα να κινδυνέψει να μην εξεταστεί».

Η κ. Μπακογιάννη διαφώνησε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με τη διερεύνηση της υπόθεσης από την επιτροπή της Βουλής για τα εξοπλιστικά.

«Δεν έχει αρμοδιότητες εξεταστικής. Είναι μια επιτροπή για να ρίξουμε στάχτη στα μάτια του κόσμου» είπε η κ. Μπακογιάννη, ενώ λίγο νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος είχε σημειώσει ότι: «Είναι ισχυρότερη της εξεταστικής. Είναι μία διαρκής εξεταστική επιτροπή».

Όπως είπε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, θα μπορούσε να υπάρχει μια εξεταστική για όλη την υπόλοιπη χρονική περίοδο και μια προανακριτική προσωποποιημένη για τον κ. Τσοχατζόπουλο.

Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, πρέπει να γίνει εξεταστική επιτροπή για όλη τη χρονική περίοδο που αναφέρεται στα έγγραφα της εισαγγελίας.

«Ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε εξεταστική. Γιατί η ΝΔ δεν καταθέτει πρόταση για τη σύσταση της; Έχει τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών» είπε και σημείωσε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία αποχώρησε γιατί δεν θέλει να συμμετέχει στην προσπάθεια συγκάλυψης.Πηγή: real.gr