«Μία νίκη της Νέας Δημοκρατίας την Κυριακή, θα είναι νίκη του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας, θα είναι νίκη της Ελλάδας» δήλωσε η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην ΠρέβεζαΜαρία Κατσικοβόρδου, στην κεντρική της ομιλία.

 

Όλη η ομιλία της:

Είναι μεγάλη η συγκίνηση, που βρίσκομαι εδώ μπροστά σας απόψε, στην πόλη που γεννήθηκα, στην πόλη που μεγάλωσα, και σας μιλώ με την ιδιότητα της υποψήφιας Βουλευτού με τη Νέα Δημοκρατία. 

Στους περισσότερους από εσάς δεν χρειάζεται να συστηθώ. Ως Πρεβεζάνα, οι περισσότεροι με γνωρίζετε, γνωρίζετε τους γονείς μου, τον Γιάννη και την Όλγα, που έκαναν για μένα την αποψινή μέρα πραγματικότητα μέσα από μία πορεία ζωής. Γνωρίζετε τα αδέρφια μου, γνωρίζετε το σπίτι που μένω. Είμαι κομμάτι αυτής της πόλης, κομμάτι της ιστορίας της, κομμάτι δικό σας. 

Είμαι εδώ σήμερα και κάνω αυτό το πρώτο βήμα στην πολιτική ζωή της χώρας σε μία κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα και το Έθνος,  σε μία δύσκολη εποχή για όλους, σε μία άσχημη μάλιστα εποχή για την πολιτική. Οι περισσότεροι μου είπατε να μην μπλέξω, να μην "εκτεθώ", να μην ασχοληθώ, να μην στεναχωρηθώ. Και το καταλαβαίνω γιατί το λέτε, αλλά αυτό είναι και που θέλω να αλλάξω: την αντίληψη για την πολιτική σήμερα, τη σχέση πολίτη - πολιτικού. Και απόψε από αυτό το βήμα, μία υπόσχεση θα σας δώσω: ότι από την αρχή αυτή και για όλη μου την πορεία, στόχος μου και μέλημά μου πάντα, θα είναι να συμβάλω και εγώ -όπως όλοι οι νέοι υποψήφιοι σε όλα τα κόμματα το επιθυμούμε - στην αναβάθμιση της εικόνα του Ελληνικού Κοινοβουλίου σήμερα. Θέλω να μεταδώσω σε εσάς την αγάπη μου για την πολιτική, θέλω να επαναφέρω την ποιότητα στο δημόσιο διάλογο, να επαναφέρω την πίστη σας σε εμάς. Να μιλάμε και να μας εμπιστεύεστε. Να μας ακούτε και να μας πιστεύετε. Ως πολίτες να νιώθετε ασφάλεια και ηρεμία ότι η Βουλή προσπαθεί και πράττει για το καλύτερο δυνατό για εσάς και για τη χώρα. Γιατί αυτός είναι ο ρόλος του Βουλευτή, να νοιάζεται για τη χώρα και τον τόπο του. Να υπηρετεί κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα, να υπηρετεί την Ελλάδα με όρκο πίστης στην Πατρίδα, το δημοκρατικό πολίτευμα, το Σύνταγμα και τους νόμους. 

Φίλες και Φίλοι, 

Σήμερα συγκεντρωθήκαμε απόψε εδώ εν όψει των εκλογών της Κυριακής της 25ης Ιανουαρίου. Πρόκειται για τις πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών, καθώς θα ορίσουν την πορεία του τόπου όχι μόνο για εμάς αλλά και για τα παιδιά μας. Βρισκόμαστε σε μία καμπή της ιστορίας της Ελλάδας, γινόμαστε συμμέτοχοι σε μία καθοριστική για τη χώρα εκλογική αναμέτρηση και καλούμαστε, με υπευθυνότητα, με λογική, με σκέψη και κρίση να επιλέξουμε την επόμενη μέρα. Γιατί μην ακούτε για δημοσκοπήσεις, μην ακούτε για αποτελέσματα. Οι εκλογές δεν έχουν ακόμα συμβεί. Τίποτα δεν έχει ακόμα κριθεί. Ο αγώνας είναι ανοιχτός, η μάχη δίνεται μέχρι τελευταία στιγμή και με κάθε ψήφο να μετράει, με κάθε λόγο να έχει δύναμη, η νίκη της Νέας Δημοκρατίας είναι εφικτή, η νίκη της μεγάλης φιλοευρωπαϊκής παράταξης και του Αντώνη Σαμαρά είναι δυνατή. 

Γιατί μία νίκη της Νέας Δημοκρατίας την Κυριακή, θα είναι νίκη του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας, θα είναι νίκη της Ελλάδας. Θα είναι νίκη της Ευρώπης και ως η παραδοσιακή φιλοευρωπαϊκή παράταξη οφείλουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, όχι μόνο να κρατήσουμε σήμερα το όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή ζωντανό, για μία Ενωμένη Ευρώπη, αλλά και να του δώσουμε συνέχεια. 

Για αυτό και στη Νέα Δημοκρατία δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη. Εμείς με την Ελλάδα δεν παίζουμε, αλλά αγωνιζόμαστε για διεθνείς συμμαχίες και συνέργειες, επιλέγουμε και είμαστε εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντός του ΝΑΤΟ και προσπαθούμε να προσελκύουμε στρατηγικούς επενδυτικούς εταίρους που διασφαλίζουν όχι μόνο την ανάπτυξη, αλλά και την ασφάλεια της χώρας. Να το πω απλά, στη Νέα Δημοκρατία κάνουμε φίλους. Φίλους για την Ελλάδα και φίλους για τον κάθε ένα από εσάς. Γιατί το ξέρετε ότι η δύναμη του ενός, είναι σε ποιούς έχει δίπλα του και με ποιούς πορεύεται μαζί. Με ποιούς συνομιλεί και με ποιούς κάθετε στο ίδιο τραπέζι και διαπραγματεύεται. 

Και μην τα θεωρείτε ότι είναι εύκολα αυτά. Ούτε να τα βλέπετε ως δεδομένα. Επί δυόμιση χρόνια με αγώνα προσωπικό και σκληρή δουλειά, ο Αντώνης ο Σαμαράς έδωσε μάχες παντού και επανέφερε την αξιοπιστία της χώρας, επανέφερε την αξιοπιστία για όλους τους Έλληνες, κάτι που κανείς δεν το πίστευε ότι τόσο γρήγορα θα συμβεί. Έκανε την Ελλάδα και πάλι πρωταγωνιστή στις εξελίξεις.  

Και κοιτάξτε μόνο τί γίνεται αυτή τη στιγμή στον κόσμο, κοιτάξτε την αστάθεια στο διεθνές περιβάλλον και τις προκλήσεις  που ως χώρα καθημερινά δεχόμαστε. Οι ισορροπίες στον πλανήτη έχουν αλλάξει, οι εξελίξεις τρέχουν, τα προβλήματα που οι ηγέτες καλούνται σήμερα να αντιμετωπίσουν είναι διαφορετικά.  Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Για καμία χώρα. Και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τώρα η ώρα για να ρισκάρουμε τις ζωές  μας σε αντιευρωπαϊκά πειράματα.  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τώρα η η ώρα για να ψηφίσουμε με θυμό και ούτε για να χαθεί η ψήφος σε κόμματα μικρά. 

Και θα μου πείτε εδώ - το ξέρω - οτι έχετε κουραστεί. Οτι έχετε αγανακτήσει. Και θα σας πω έχετε δίκιο. Έχετε δίκιο.

Σας ζητώ όμως εδώ, για μια στιγμή, ΜΑΖΙ να σκεφτούμε, τί θα γίνει αν ΟΝΤΟΣ ψηφίζουμε με θυμό, αν ψηφίσουμε για διαμαρτυρία; Πώς θα είναι οι ζωές μας την επόμενη μέρα; Γιατί πέρα από το θυμό της στιγμής, υπάρχει η επόμενη μέρα, υπάρχει η συνέχεια. Πώς θα είναι η Ελλάδα και η καθημερινότητά μας; Ποιά θα είναι η θέση μας στην Δύση, στην Ευρώπη και στον κόσμο; Ποιά θα είναι η ασφάλεια στα σύνορά μας; Και δεν χρειάζεται φαντασία, αλλά ανατρέξτε σε εικόνες από χώρες πρότυπα για την αντιπολίτευση, όπως η Αργεντινή και η Βενεζουέλα. Δεν χρειάζεται φαντασία, αλλά σκεφτείτε την Ελλάδα σε απομόνωση και μοναξιά. Σκεφτείτε την Ελλάδα χωρίς τον ήλιο της και χωρίς το φως της. 

Και ΜΗΝ πιστεύετε τα όσα λέει ο κ. Τσίπρας, μην ακούτε τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν και να τα ακούτε δεν ξέρω αν βγάζετε άκρη. Ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν πια τί λένε. Ούτε οι ίδιοι δεν θα θυμούνται την επόμενη μέρα τί έχουν υποσχεθεί. Ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν για ποια ελπίδα ΤΟΛΜΟΥΝ και μιλάνε. Μην τους πιστεύετε. Τα έχουμε ξαναζήσει αυτά με το "λεφτά υπάρχουν". Δεν αντέχουμε ξανά τα ίδια, δεν αντέχουμε να πάμε πίσω. Γιατί σε αυτές τις εκλογές το δίλημμα είναι μπροστά ή πίσω, και σας λέω ότι ο Ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο πίσω θα μας πάει και μόνο ένα σχέδιο έχει έτοιμο, αυτό της απομόνωσης και χρεοκοπίας της χώρας. Και για αυτό πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Μόλις χθες ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο κ. Ντράγκι, έθεσε τις προϋποθέσεις για το μεγάλο ουσιαστικά πακέτο ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Ενωση προς τα κράτη μέλη. Αλλά, αν δεν κλείσει το πρόγραμμα αξιολόγησης με επιτυχία, δεν πρόκειται να λάβουμε μέρος σε αυτό. Και είναι λογικό. Για να ανήκουμε στην ευρωπαϊκή οικογένεια έχουμε και υποχρεώσεις. Και προσέξτε, υποχρεώσεις όπως κάθε χώρα έχει, δεν είναι κάτι ξεχωριστό για εμάς. Και όπως εμείς θέλουμε να μας σέβονται ως χώρα και λαό, έτσι και εμείς οφείλουμε να σεβόμαστε και τις υπόλοιπες χώρες και τους κανόνες. Και είναι σημαντικός ο σεβασμός στις σχέσεις, σε κάθε σχέση, το ξέρετε. Πείτε μου εσείς λοιπόν, ποίος ο σεβασμός του κύριου Τσίπρα στην Ευρώπη, ποιος ο σεβασμός στους Ηγέτες φίλους της Ευρωζώνης, ποιος ο σεβασμός στον κάθε ένα από εσάς, απέναντι σε όλους μας όταν με αλαζονεία λέει ότι θα σταματήσει κάθε συνομιλία και κάθε διαπραγμάτευση και μόνος του θα αποφασίζει; Μόνος του. Αλήθεια, τί θα καταφέρει για τη χώρα πιστεύετε μόνος του και απομονωμένος; 

Τίποτα. Ή θα αναγκαστεί να αναιρέσει τα όσα έχει πει. Ή θα στείλει τη χώρα στη καταστροφή. Και δεν είναι κινδυνολογία αυτό. Είναι τα όσα μας υπόσχονται, είναι τα όσα λένε, είναι ο λόγος που προκάλεσαν εκλογές τώρα, είναι η ατζέντα τους.  

Για αυτό, δεν είναι η ώρα τώρα για θυμούς, δεν είναι η ώρα τώρα για παιχνίδια και πειραματισμούς μιας ανεύθυνης αντιπολίτευσης.  Είναι κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα, και ως πολίτες, όλοι μας, με τη ψήφο μας φέρουμε την ευθύνη για το μέλλον του τόπου και το μέλλον το δικό μας. Και όταν ρίξεις τη ψήφο δεν γυρίζει πίσω, δεν υπάρχει επιστροφή. Υπάρχουν μόνο συνέπειες και υπάρχει μόνο το αύριο. 

Σε αυτές τις εκλογές καλούμαστε όλοι να βρούμε μέσα μας τη δύναμη να σταθούμε απέναντι σε όποια ανάγκη διαμαρτυρίας, απέναντι σε όποιο θυμό έχουμε και με τη λογική να επιλέξουμε Σαμαράς ή Τσίπρας. Και δεν χρειάζεται να σας πω εγώ ποια είναι η λογική επιλογή. Το ξέρετε. Το ξέρετε όλοι ότι μόνο ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ και η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μπορούν να κρατήσουν τη χώρα σε σταθερή πορεία. Το ξέρετε όλοι ότι μόνο η δική μας παράταξη μπορεί να εγγυηθεί την ανάπτυξη, το μέλλον, την ασφάλεια, το αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. Να εγγυηθεί την επόμενη μέρα για την Ελλάδα και όλους τους Έλληνες. 

Φίλες και φίλοι,

ξέρετε πού βρίσκεται η αλήθεια. Το ξέρετε μέσα σας και την Κυριακή μπροστά από την κάλπη αυτή την αλήθεια πρέπει να δώσετε στην ψήφο σας. Αυτή τη δύναμη και αυτή τη φωνή. Ελλάδα δυνατή, Ελλάδα εντός Ευρώπης, Ελλάδα ισχυρή με τη Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα στις εκλογές. Με τη δική σου ψήφο και με τη δική σου φωνή θα είμαστε και πάλι μπροστά, θα είμαστε και πάλι πρώτοι. 

Στις 25 Ιανουαρίου όμως δεν ψηφίζουμε μόνο για κόμματα, αλλά ψηφίζουμε και για τους ανθρώπους που θέλουμε στη Βουλή. 

Και μην έχετε καμία αμφιβολία για αυτό, η πολιτική είναι θέμα προσωπικό. Οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά. Η πολιτική παίρνει ζωή από τον άνθρωπο και τις αξίες του, από το χαρακτήρα του και τα όνειρά του. 

Και για το λόγο αυτό σας ζητώ να ψηφίσετε εμένα, την Μαρία Κατσικοβόρδου για Βουλευτή σας, για τα όνειρα που έχω όχι μόνο για την πολιτική, όχι μόνο για την Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και για τα όνειρα που έχω για την Πρέβεζα

Ονειρό μου είναι, και από αυτό ξεκινώ, κανένας άνεργος στο νομό. Γιατί γνωρίζω καλά ότι από την ανεργία, από την έλλειψη δουλειάς ξεκινά κάθε στεναχώρια στην ελληνική οικογένεια σήμερα, ξεκινά κάθε απογοήτευση για τα νέα τα παιδιά.

Και όνειρό μου είναι οι δυνατές οικογένειες, νέες οικογένειες με πολλά παιδιά. Για αυτό και χρειάζονται υποδομές και δημόσιοι χώροι για μητέρες και παιδιά. Περισσότεροι παιδικοί σταθμοί ως βοήθεια στην εργαζόμενη μητέρα, χώροι απασχόλησης των παιδιών, χώροι αναψυχής για γονείς με μικρά παιδιά. Δυνατή μαιευτική κλινική στο νοσοκομείο Πρέβεζας. Πολιτικές στήριξης για νέους γονείς, πολιτικές ενθάρρυνσης πολύτεκνης οικογένειας. Σχολεία δημόσια ανταγωνιστικά, Παιδεία δωρεάν προσβάσιμη σε όλους, Πανεπιστήμια ανοιχτά. 

Όνειρό μου η αναβάθμιση ποιότητας ζωής στην Πρέβεζα και στο νομό για όλους, όχι στα λόγια αλλά με πράξεις, με στρατηγικές κινήσεις και αποφάσεις. Όπως για παράδειγμα, προτεραιότητά μου θα είναι η ενθάρρυνση ενεργειών που ήδη γίνονται, για την δημιουργία ΕΠΑ Ηπείρου. Φυσικό αέριο στα σπίτια μας για οικονομία και καθαρό περιβάλλον. Ήδη σε άλλες περιοχές της Ελλάδας αυτό συμβαίνει, γιατί όχι και σε εμάς; 

Όνειρό μου η ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού κόσμου. Νέα παιδιά και νέα κορίτσια να ασχοληθούν και να δημιουργήσουν στον αγροτικό τομέα, με σύγχρονες μεθόδους, με νέες καλλιέργειες, με την Πολιτεία να είναι κοντά, να στηρίζει, να κάνει προσβάσιμη σε όλους τεχνογνωσία από άλλες χώρες και παραδείγματα καλής πρακτικής. Μπορούμε στο έπακρο να αξιοποιήσουμε την αγροτική γη και τα τοπικά μας προϊόντα δημιουργικά, με το κατάλληλο μάρκετινγκ, με τη δύναμη μικρών ομάδων, με μεράκι για τα ελληνικά προϊόντα. 

Όνειρό μου αναπτυξιακά έργα υποδομής που θα φέρουν το νομό πιο κοντά σε όλη την Ελλάδα. Συνδέσεις με Εγνατία Οδό και με την Ιονία Οδό, ενίσχυση όπως και γίνεται με την ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου του Ακτίου. Υποδομές για υποδοχή σκαφών αναψυχής. Έχουμε λιμάνια, αεροδρόμιο και δρόμους. Η Πρέβεζα μπορεί να είναι εύκολα και γρήγορα προσβάσιμη από Ελλάδα και από Ευρώπη, από όλον τον κόσμο. 

Όνειρό μου είναι άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις με διττό σκοπό: πρώτον για χρήση από όλους εμάς τους πολίτες όλο το χρόνο. Κολυμβητήριο κλειστό, γήπεδο ποδοσφαίρου και στίβου ανακαινισμένα, γήπεδα μπάσκετ. Και δεύτερον για την προσέλκυση αθλητικού τουρισμού. Διεθνές κέντρο τένις με γήπεδα και εγκαταστάσεις που να μπορούν να φιλοξενήσουν διεθνείς πρωταθλήματα αλλά και προβολή για τον τόπο. Τα έχουμε συζητήσει αυτά τα περισσότερα σε παρέες μαζί και έχουμε συμφωνήσει όλοι στη διαφορά που μικρές αλλαγές και επενδύσεις μπορούν να κάνουν στην οικονομία και στη ζωντάνια της πόλης μέσα από τον αθλητισμό. 

Όνειρό μου η αξιοποίηση και προβολή του αρχαιολογικού πλούτου και της ιστορίας του νομού Πρέβεζας. Ήδη γίνονται πολλά και σωστά στον τομέα αυτό από τις τοπικές αρχές. Όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα. Και να σας πω εδώ ότι είναι προσωπική μου επιθυμία, όπως φαντάζομαι και όλων εσάς, ο φωτισμός των τειχών της Αρχαίας Νικόπολης. Στολίδι για την περιοχή μας, σημείο αναφοράς και πόλος έλξης Τουρισμού και Ακαδημαϊκών. Ο φωτισμός στα τείχη μπορεί να αλλάξει την εικόνα σε όλη την περιοχή, να κερδίσει τις εντυπώσεις στην είσοδο της πόλης για τον κάθε έναν που επισκέπτεται την Πρέβεζα

Ονειρό μου η στρατηγική ανάπτυξη της περιοχής με διεθνείς συμμαχίες και συνέργειες, με πολυεθνικές εταιρίες και διεθνείς οργανισμούς. Και είναι πολλά αυτά που μπορούμε να κάνουμε και εδώ, όπως για παράδειγμα δημιουργία ερευνητικών κέντρων και προσέλκυση επιστημονικού προσωπικού από όλον τον πλανήτη, για την μελέτη των υδρογονανθράκων στο νομό και για την αξιοποίησή τους. Η γεωπολιτική αναβάθμιση της περιοχής μπορεί να είναι δυνατή και μη ξεχνάτε ότι η δυτική Ελλάδα, η Πρέβεζα είναι πιο κοντά στην Ευρώπη. 

Όνειρό μου, μια κεντρική αγορά γεμάτη με κόσμο, με καταστήματα να ανοίγουν όλο και περισσότερα και όχι να κλείνουν. Και πιστέψτε με, γνωρίζω καλά τα προβλήματα ενός ελεύθερου επαγγελματία σήμερα, γνωρίζω καλά τις αγωνίες και τις ανησυχίες ενός καταστηματάρχη. Και τα συζητάμε αυτά μαζί, μιλάμε και όλοι συμφωνούμε στα όσα χρειάζεται να γίνουν. Θέλουμε κόσμο στην περιοχή που να έχει χρήματα να ξοδέψει και όλες οι παραπάνω ενέργειες που ανέφερα σε αυτό ακριβώς αποσκοπούν, στον να έρθει κόσμος στην Πρέβεζα και να ζωντανέψει η πόλη, να ζωντανέψει ο νομός. 

Όνειρό μου μια πόλη γεμάτη από κόσμο, ένας νομός φιλόξενος σε επενδυτές και επενδύσεις, μία περιοχή με ανθρώπους με καλές ζωές, με ευημερία, με ευτυχία. Ένας τόπος με κόσμο χαμογελαστό. Είναι προτεραιότητα για μένα η χαρά να έρθει πίσω, μέσα σε κάθε σπίτι ξανά, είναι προτεραιότητα για μενα το χαμόγελο στο πρόσωπο του κάθε πολίτη στο νομό. 

Και έχω όνειρα ακόμα πολλά για την περιοχή και το νομό, έχω όνειρα για την Ελλάδα. Και έχω και το πάθος, έχω την πίστη ότι τα όνειρα αυτά μαζί, μπορούμε να τα κάνουμε πραγματικότητα. Μην σας φαίνονται δύσκολα,  μπορούν να γίνουν και να έχετε και εσείς την πίστη δυνατή ότι μαζί και με τη Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα τα όνειρά σας, τα όνειρά μας ολονών, έχουν και πάλι τον πρώτο λόγο. Γιατί μια κυβέρνηση δυνατή αυτό κάνει: εγγυάται το πλαίσιο για κάθε πολίτη να δημιουργήσει τη ζωή που ονειρεύεται. Και η Νέα Δημοκρατία με τον Αντώνη Σαμαρά ηγέτη, αυτό μπορεί και το εγγυάται. Εγγυάται το μέλλον, εγγυάται τη ζωή που ο κάθε ένας από εσάς επιλέγει για τον εαυτό του, εγγυάται τα δικά σας όνειρα.  

Φίλες και Φίλοι, 

Ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα κόπιασαν πολύ, θυσίασαν πολλά, πόνεσαν βαθιά τα τελευταία 5 χρόνια για να έρχεται τώρα, στο ΤΕΛΟΣ αυτής της άσχημης διαδρομής, ο κύριος Τσίπρας και ΕΝ ΓΝΩΣΗ  του να μοιράζει κενές ελπίδες και να μας στέλνει και πάλι πίσω στην αρχή της διαδρομής. Μας λένε ψέματα. Έχουν κρυφή ατζέντα. Να είστε σίγουροι για αυτό. 

Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου επιλέγουμε τη ζωή που θέλουμε, επιλέγουμε την Ελλάδα που θέλουμε και την Ελλάδα που μας αξίζει. Επιλέγουμε την επόμενη μέρα. Θέλουμε μια Ελλάδα του μπλε και το φωτός ή μια Ελλάδα στο κόκκινο και στο σκοτάδι; 

Μέχρι την Κυριακή που είναι οι εκλογές και μέχρι τις 19:00 το απόγευμα που κλείνουν οι κάλπες έχουμε ακόμα δυο μέρες. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τελευταία στιγμή, η μάχη δίνεται ψήφο με ψήφο και κάθε ψήφος στις εκλογές αυτές μετράει. Είναι σημαντικό η Νέα Δημοκρατία να είναι πρώτο κόμμα και μπορεί να είναι πρώτο κόμμα. Για αυτό, καλώ όλους εσάς, για τις επόμενες δύο μέρες να γίνεται εσείς πρεσβευτές της Νέας Δημοκρατίας και να μιλήσετε εσείς στον κόσμο και στις παρέες σας, να καλέσετε εσείς τους φίλους και τις φίλες σας σε συμμετοχή να ψηφίσουν. Όλοι, από όποιο σημείο βρισκόμαστε, οι ετεροδημότες στην Αθήνα, οι Πρεβεζάνοι και οι Έλληνες του εξωτερικού, όλοι να δώσουμε αγώνα δυνατό για την Ελλάδα. Γιατί μία νίκη της Νέας Δημοκρατίας είναι νίκη όλης της Ελλάδας. 

Και θα κλείσω και την ομιλία μου αυτή από την Πρέβεζα, με αναφορά στον Οδυσσέα Ελύτη: 

"Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά" 

Και αυτή τη Κυριακή στις εκλογές με τη ψήφο μας στη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, αυτό το άλμα κάνουμε για τη χώρα, αυτή την ώθηση δίνουμε στην Ελλάδα, να φύγει μπροστά από τη φθορά, αυτή τη δύναμη ψηφίζουμε για κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα, να προχωρήσει με φίλους και συμμάχους δυνατούς εντός Ευρώπης, εντός ανάπτυξης, εντός του οράματος για την Ελλάδα του 2021. 

Με το βλέμμα μπροστά, ο νομός Πρέβεζας κερδίζει το μέλλον. 

Σας ευχαριστώ που είσαστε όλοι σήμερα εδώ, σας ευχαριστώ για την αγάπη σας όλες αυτές τις μέρες, σας ευχαριστώ για τη δύναμη. 

Καλή ψήφο τη Κυριακή, δύναμη στην Πρέβεζα, πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία στο νομό. 

Καλό βράδυ.