«Ζητώ την ψήφο σας για να παραμείνω η δική σας, χωρίς εξαρτήσεις, φωνή στο ελληνικό κοινοβούλιο» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος, στην προεκλογική του συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο DIVANI. 

Σε μια ομιλία με εμφανή συγκινησιακή φόρτιση, καθώς είχε έντονα προσωπικό χαρακτήρα, ο κ. Χαρακόπουλος, εμφανώς ικανοποιημένος από τη τεράστια ανταπόκριση του κόσμου στην πρόσκλησή του, ξεκίνησε λέγοντας:

«Σας ευχαριστώ που με τιμάτε με τη ψήφο σας για πάνω από μια δεκαετία. Σας ευχαριστώ για τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά χρόνια. Και στα εύκολα και στα δύσκολα». 

Και συνέχισε λέγοντας ότι «μπορώ να μιλώ μαζί σας στα ίσα, κοιτώντας σας στα μάτια. Γιατί πάντοτε χρησιμοποίησα τη γλώσσα της αλήθειας. Δεν θέλησα ποτέ να παραπλανήσω και να παρασύρω. Θέλω να πείσω, με επιχειρήματα στέρεα, ουσιαστικά. Ήθελα και θέλω την υποστήριξη των απλών πολιτών. Όχι του παρασκηνίου, όχι κύκλων, όχι κάποιων άλλων ισχυρών παραγόντων. Μόνον τη δική σας. Για να είμαι σε εσάς και μόνον υπόλογος. Και σε κανέναν άλλον».

Ο πρώην υπουργός, αφού ανέλυσε όσα πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα,  αναφέρθηκε και στην κριτική που άσκησε σε λάθη τονίζοντας: «Έγιναν όλα ορθά; Όχι, ασφαλώς όχι! Και αυτό εγώ τουλάχιστον δεν το αναγνωρίζω τώρα, λίγο πριν τις εκλογές. Δεν έρχομαι την τελευταία ώρα να σας πω ότι δέχομαι την κριτική και θα αλλάξω. Την δική μου κριτική την έκανα όλο το προηγούμενο διάστημα. Κάθε φορά που πίστευα ότι υπήρξαν αποφάσεις στραβές, αποφάσεις που έπλητταν τον Έλληνα παραγωγό, που ζημίωναν αντί να ωφελούν, βρισκόμουν απέναντι. Και το έκανα μη σκεπτόμενος θέσεις, οφίτσια, αξιώματα και καρέκλες της εξουσίας. Και δεν μετάνιωσα». 

Στην ομιλία του ο κ. Χαρακόπουλος ανέπτυξε την τεράστια κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής, ασκώντας δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, και τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε περίπτωση που νικήσει, αλλά υπογράμμισε ότι «έστω και στο νήμα ο ελληνικός λαός θα επιλέξει να πάει στα σίγουρα. Δεν θα παίξει το μέλλον των παιδιών του στα ζάρια. Δεν θα αφήσει μαθητευόμενους μάγους, να πειραματιστούν με τη ζωή του».

Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Χαρακόπουλος ζήτησε στις εκλογές της Κυριακής να τον εμπιστευτούν και πάλι «για να παραμείνω» όπως είπε «η δική σας, και χωρίς εξαρτήσεις, φωνή στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για να ακούγεται η αλήθεια και ο σοβαρός λόγος. Χωρίς λαϊκισμούς και φθηνή δημαγωγία. Με επιχειρήματα, με σύνεση και μετριοπάθεια. Για μια Ελλάδα της δημιουργίας, της παραγωγικής εργασίας και της αυτοπεποίθησης. Μια Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη, με λόγο και ισχύ!»